eetstoornissen eetstoornis eetstoornissen behandeling eetstoornis overwinnen

Eetstoornissen

Er zijn hardnekkige psychologische problemen die veel zorgen teweeg brengen bij de omgeving en bij de persoon in kwestie. Eetstoornissen zoals anorexia, boulimia nervosa en binge eating worden gekenmerkt door een hardnekkigheid die vaak op onbegrip in de omgeving stoot. Bij Faresa hebben we een expertise in gedragstherapie en deze therapievorm is wetenschappelijk onderbouwd en hierin werden de oorzaken en instandhoudende processen voor eetstoornissen goed onderzocht.

 

Eetstoornissen

Bij eetstoornissen wordt te snel ingezoomd op gewicht en bijkomen of net stoppen met compenseren in de vorm van teveel bewegen of overgeven. Het staat buiten kijf dat de redenen waarom mensen een eetstoornis ontwikkelen, namelijk controle grijpen over oncontroleerbare of onvoorspelbare situaties, belangrijker zijn dan gewicht of de halfslachtige oplossingen die wij als mens bedenken. Samen met jou op weg gaan om jouw gedrag of dat van je kind te begrijpen is onze hoofddoelstelling.

 

Eetstoornissen behandeling

Bij een eetstoornis vecht je met gedachten die gericht zijn om je gewicht te behouden en controle over de situatie te houden. Een psycholoog-therapeut biedt jou dat luisterende oor waar je nood aan hebt. Hoe gaat onze eetstoornissen behandeling in zijn werk? Aan de hand van technieken uit de psychotherapie zoeken we naar de kern van de eetstoornis om je moeilijkheden op lange termijn op te lossen. We helpen je de stap te nemen om opnieuw met jezelf bezig te zijn, op een gezonde manier. We leren je ook omgaan met de reacties van anderen op je gewicht of je eetstoornis. Een eetstoornis overwinnen doe je door te werken aan je zelfbeeld.

 

Eetstoornissen behandeling: discreet en zonder oordeel

Sombere gevoelens wil je open en eerlijk kwijt aan iemand die je niet veroordeelt. Veel mensen begrijpen immers niet dat je je zo op eten stort om controle over de situatie te houden. Tijdens een eetstoornissen behandeling kijken we echt mee uit jouw perspectief, want een eetstoornis overwinnen, hoef je niet alleen te doen. Indien je meer wilt weten over de eetstoornissen behandeling, kan je steeds contact opnemen met ons team.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

eetstoornissen eetstoornis eetstoornissen behandeling eetstoornis overwinnen eetstoornis ontwikkelen

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
eetstoornissen eetstoornis eetstoornissen behandeling eetstoornis overwinnen eetstoornis ontwikkelen

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55