eetstoornissen eetstoornis eetstoornissen behandeling eetstoornis overwinnen

Eetstoornissen

Er zijn hardnekkige psychologische problemen die veel zorgen teweeg brengen bij de omgeving en bij de persoon in kwestie. Eetstoornissen zoals anorexia, boulimia nervosa en binge eating worden gekenmerkt door een hardnekkigheid die vaak op onbegrip in de omgeving stoot. Bij Faresa hebben we een expertise in gedragstherapie en deze therapievorm is wetenschappelijk onderbouwd en hierin werden de oorzaken en instandhoudende processen voor eetstoornissen goed onderzocht.

 

Eetstoornissen

Bij eetstoornissen wordt te snel ingezoomd op gewicht en bijkomen of net stoppen met compenseren in de vorm van teveel bewegen of overgeven. Het staat buiten kijf dat de redenen waarom mensen een eetstoornis ontwikkelen, namelijk controle grijpen over oncontroleerbare of onvoorspelbare situaties, belangrijker zijn dan gewicht of de halfslachtige oplossingen die wij als mens bedenken. Samen met jou op weg gaan om jouw gedrag of dat van je kind te begrijpen is onze hoofddoelstelling.

 

Eetstoornissen behandeling

Bij een eetstoornis vecht je met gedachten die gericht zijn om je gewicht te behouden en controle over de situatie te houden. Een psycholoog-therapeut biedt jou dat luisterende oor waar je nood aan hebt. Hoe gaat onze eetstoornissen behandeling in zijn werk? Aan de hand van technieken uit de psychotherapie zoeken we naar de kern van de eetstoornis om je moeilijkheden op lange termijn op te lossen. We helpen je de stap te nemen om opnieuw met jezelf bezig te zijn, op een gezonde manier. We leren je ook omgaan met de reacties van anderen op je gewicht of je eetstoornis. Een eetstoornis overwinnen doe je door te werken aan je zelfbeeld.

 

Eetstoornissen behandeling: discreet en zonder oordeel

Sombere gevoelens wil je open en eerlijk kwijt aan iemand die je niet veroordeelt. Veel mensen begrijpen immers niet dat je je zo op eten stort om controle over de situatie te houden. Tijdens een eetstoornissen behandeling kijken we echt mee uit jouw perspectief, want een eetstoornis overwinnen, hoef je niet alleen te doen. Indien je meer wilt weten over de eetstoornissen behandeling, kan je steeds contact opnemen met ons team.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

eetstoornissen eetstoornis eetstoornissen behandeling eetstoornis overwinnen eetstoornis ontwikkelen

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
eetstoornissen eetstoornis eetstoornissen behandeling eetstoornis overwinnen eetstoornis ontwikkelen

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55