sportpsychologie psycholoog faalangst psychologische begeleiding

Sportpsychologie

Voor het leveren van sportieve topprestaties is het belangrijk dat beloftevolle atleten hun zelfvertrouwen kunnen versterken, ook tijdens moeilijke of herhaaldelijke revalidatieperiodes. Je psycholoog met een achtergrond in de sportpsychologie kan je helpen om je concentratie te verbeteren. Naast zelfvertrouwen en concentratie is het ook van belang om je op de juiste manier “klaar te zetten” voor competitie. Zowel lichamelijke als mentale activatie zullen de prestaties op wedstrijden verbeteren. Uiteraard kan een psycholoog die expertise heeft in de sportpsychologie je ook begeleiden in het helpen kanaliseren van emoties als agressie om samen te onderzoeken of je er dan positieve energie kan uithalen of het net je prestaties in de weg staat. Bij Faresa kan jong en oud terecht voor de juiste psychologische begeleiding en ondersteuning van een psycholoog met expertise in de sportpsychologie om een optimale mentale toestand te bereiken zodat je sportprestaties verbeterd kunnen worden.

 

Wat houdt sportpsychologie in?

Een psycholoog met een achtergrond in de sportpsychologie heeft een doorgedreven expertise om beloftevolle of topsporters te helpen hun optimale prestaties te behalen. Je kan bijvoorbeeld gehinderd worden om je optimum te bereiken door faalangst. Je kan dan samen met je psycholoog die vanuit de sportpsychologie werkt bij Faresa werken om je faalangst beter te leren begrijpen door gedragsanalyse en stappen te ondernemen om je faalangst kwijt te raken. Een psycholoog die expertise heeft in de sportpsychologie helpt je om een growth mindset te bekomen in plaats van een fixed mindset. Dit gaat over de mate waarin je successen toeschrijft aan onveranderlijke eigenschappen of talent waarmee je geboren wordt (fixed) of eerder aan variabele factoren als concentratie, geluk, vaardigheden (growth). Je psycholoog die een achtergrond in de sportpsychologie heeft, gaat dus met je aan de slag om te komen tot andere denkwijzen en meer relaxatie door autogene training.

 

Verschil met gezondheidspyschologie

Een psycholoog die vanuit de gezondheidspsychologie werkt, houdt zich bezig met het coachen van mensen om de gezondheid te maximaliseren door middel van een investering in levensstijl, denk bijvoorbeeld aan stoppen met roken of een gezonder eetpatroon. Het gaat om het begeleiden en motiveren van mensen naar gedragsverandering. Je psycholoog met een expertise in de gezondheidspsychologie zoomt in op de factoren die je kunnen helpen bij verandering en bij het volhouden en handhaven van deze verandering. Een psycholoog met een achtergrond in de sportpsychologie biedt mentale training voor topteams, topcoaches en topsporters of mensen die hiervoor een ambitie koesteren. Door de psycholoog die vanuit de sportpsychologie werkt, wordt er ingezoomd op zelfvertrouwen, motivatie, concentratie, doorzettingsvermogen en de manier van omgaan met angst en tegenslagen.

 

Sportpsychologie bij Faresa

Ben je op zoek naar een psycholoog met expertise in de sportpsychologie? Of je nu op zoek bent naar iemand die je kan helpen met je faalangst of iemand die kan helpen om je sporters te coachen, bij Faresa krijg je advies op maat. Ben je eerder op zoek naar iemand die helpt om je levensstijl te verbeteren, dan zoek je eerder een psycholoog met expertise in de gezondheidspsychologie. Contacteer ons dan via info@faresa.be!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

sportpsychologie psycholoog faalangst psychologische begeleiding

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
sportpsychologie psycholoog faalangst psychologische begeleiding

Faresa Antwerpen
03/294 73 02

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
016/46 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
014/73 83 87

Faresa Dilsen-Stokkem
089/21 48 58

Faresa Genk
089/36 73 30

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55