Psychomotorische therapie

 

 

De psychomotorische therapie gebruikt het lichaam en het ervaren van de lichamelijkheid als aangrijpingspunten om lichaam en geest positief te verbinden.

 

Verschillende aspecten kunnen aan bod komen waaronder agressieregulatie, assertiviteit, bewegingsdrang, bewegingsangst, emotieregulatie, houdingscorrecties, houdingsoefeningen, lichaamsbeleving, lichamelijke grenzen, relaxatietherapie, spanningsregulatie, zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 


Maak een afspraak

 

 

Wens je een afspraak te maken met de psychomotorische therapeut? Dan kan je rechtstreeks contact opnemen via het mailadres:

 

bo.eertmans@faresa.be

 Info

 

 

De psychomotorische therapie gebruikt de lichamelijke ervaring en het bewegende lichaam als aangrijpingspunten om het motorisch functionele, het psychosomatische, het affectief-emotionele en relationele aspect van het psychomotorisch handelen te optimaliseren.


De psychomotorische therapie richt zich tot kinderen, adolescenten, volwassen en ouderen met lichte, matige en zware problemen van de geestelijke gezondheid zoals omschreven in de classificatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dit in zowel een residentiële als een niet-residentiële perspectief en vanuit een preventief en curatief oogpunt.


De psychomotorische therapeut onderzoekt en behandelt het individu met problemen in geestelijke gezondheid binnen een bio-psycho-sociaal model zoals beschreven in de ‘International Classification of Functioning’ van de Wereldgezondheidsorganisatie.


De psychomotorische therapie is gebaseerd op de beschikbare wetenschappelijke en klinische evidentie.


(2016, Dr. Prof. Michel Probst Psychomotorische Therapie KULeuven)

 

 

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
s011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55