Neem deel aan een onderzoek over chronische stress

Maak deel uit van een onderzoek met als doel het versterken van ons zorgaanbod door te werken aan een betere combinatie tussen klassieke hulpverlening en technologische oplossingen.
Om dit op punt te stellen, hebben wij jou nodig!

Voor een studie in samenwerking met Sony zoeken wij nog deelnemers die deel willen nemen aan een coaching- of therapietraject over stress dat 8 weken duurt.

Innovatief project

Het project dat Faresa samen met Sony aangaat is de ontwikkeling van een wearable (polshorloge) voor stressmeting. De bedoeling is dat deze nieuwe wearable chronische stress kan meten. Faresa ziet het Sonyproject als een mogelijkheid om ook objectieve data te gebruiken in de opzet en evaluatie van klinische behandelprogramma’s voor chronische stress- of depressieve gevoelens en gedachten.

Op dit moment wordt gezocht naar mensen met verschillende niveaus van stress en mentaal welzijn die in verschillende groepen onderverdeeld zullen worden (coaching vs. therapie). Omdat het over de eerste fase in de ontwikkeling van de wearable gaat, kunnen personen die aan fysieke arbeid doen of onregelmatige uren werken momenteel niet meedoen aan de studie. Deze factoren hebben immers invloed op de gemeten signalen en/of het bioritme. In een latere fase zijn deze personen uiteraard wel welkom om deel te nemen!

 

Schrijf je in voor deze studie

Wat wordt er van mij verwacht?

  Het dragen van een polshorloge die fysiologische data bijhoudt gedurende dagdagelijkse activiteiten en tijdens de nacht (objectieve meting).

  Het gebruiken van een applicatie die een aantal maal per dag zal peilen naar, bijvoorbeeld, het ervaren stressniveau (subjectieve meting).

  Het volgen van 8 coaching- of therapiesessies door een health professional (locatie Hasselt of Brussel).

  Het meten van uw hartslag tijdens de sessies.

  Het laten analyseren van biologische stalen (bijv. speeksel of bloed).

  Eventueel anonieme video-opname voor analyse.

  Na inschrijving wordt er contact met u opgenomen om na te gaan of u aan de kenmerken voldoet om deel te nemen aan deze studie (bijv. geen nachtwerk).

 

Wat krijg ik in ruil?

Directe betrokkenheid bij de ontwikkeling van een nieuw type wearable i.s.m. Sony & Faresa.

8 coaching- of therapiesessie (hangt af van het traject waarin je start), zonder kost aan verbonden.

Inzicht in copingstrategieën die toelaten om met stress om te gaan.

 

Schrijf je in voor onze studie

Veiligheid en privacy

Er zal een uitvoerig toestemmingsformulier worden opgemaakt indien je deelneemt. Dit is een document waarin staat hoe we jouw veiligheid en privacy zullen verzekeren doorheen en na het project. Op deze manier kan je geïnformeerd al dan niet je toestemming voor deelname geven. Dit onderzoek werd goedgekeurd door het ethisch comité van het UZA.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op met specifiekere vragen zodat we ze gerichter kunnen beantwoorden.

Wat is faresa?

Faresa is een expertisecentrum dat al meer dan een decennium een gevestigde waarde is in de psychosociale dienstverlening, zowel voor individuen als voor bedrijven. Sinds geruime tijd trekt Faresa ook voluit de kaart van de innovatieve zorg.