Sophía Thijs

Klinisch psycholoog - Projectleider

Hasselt

Als Vlaamse met een passie voor mentaal welzijn, heb ik mijn weg gevonden van de universiteitsbanken in Maastricht naar Faresa en een eigen praktijk. Of ik nu zing, tuinier of deelneem aan een trailrun, mijn passie voor het leven en welzijn is altijd aanwezig.

“If you avoid the conflict to keep the peace, you start a war inside yourself” - auteur onbekend

faresa-team-sophia

Mijn achtergrond

Afgestudeerd in Maastricht in de master ‘Mental Health en Jeugdpsychiatrie’, heb ik 9 jaar gewerkt  als outreachend klinisch psycholoog. Hierbij kwam ik in direct contact met gezinnen in hun eigen persoonlijke omgeving en begeleidde ouders en hun kroost met hechtings-, angst-, en stemmingsproblemen. Op die manier kweekte ik een diep begrip voor de complexiteit van menselijke relaties en hun uitdagingen.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Burn-out klachten
  • Overprikkeling
  • Persoonlijke ontwikkelingsvragen
  • Hechtingsproblemen
  • Angsten

Wat mij typeert

  • Diep begrip voor de complexiteit van menselijke relaties en hun uitdagingen
  • Een holistische benadering, waarbij therapie, sport en voeding hand in hand gaan
  • Begeleiding op maat die verder gaat dan de traditionele methoden
  • Persoonlijke affiniteit die minstens even belangrijk is als professionele ervaring

Mijn aanpak

Ik geloof sterk in een holistische benadering, waarbij therapie, sport en voeding hand in hand gaan. Elk individu is uniek, waardoor ik ernaar streef om een begeleiding te bieden op maat die verder gaat dan de traditionele methoden. Het draait niet alleen om het opbouwen van vertrouwen tussen de psycholoog en de cliënt, maar ook om de bewustwording dat de cliënt zelf dagelijkse keuzes kan maken. Het aanpassen van gedrag aan de bestaande omstandigheden en het bieden van oprechte nazorg, vormen de kern van duurzame verandering. Ik combineer mijn expertise vanuit mijn eigen praktijk met mijn werk bij Faresa en bied zo wetenschappelijk onderbouwde therapie met een persoonlijke touch.

Mijn vrijetijdsbesteding

Buiten mijn professionele leven vind ik plezier en rust in buiten zijn, tuinieren en deelnemen aan trailruns. Op dit moment ben ik bezig aan mijn kinderdroom om te zingen voor een publiek.

Net zoals ieder van ons kunnen onze behoeften veranderen. Na negen jaar te werken met gezinnen, voelde ik de behoefte om te gaan ondernemen en me te omringen met een frisse, jonge, open mindset. Ik nam vrijwilligerswerk op als jongerenwerker en ging in coronatijd studeren over de invloed van voeding en beweging op stemmingsproblemen. Onlangs gaf ik zelfs een Tedx-lezing waarin ik vertelde dat persoonlijke affiniteit minstens even belangrijk is als professionele ervaring. Curieus?

"Of je nu op zoek bent naar begeleiding, advies of gewoon een luisterend oor, ik ben hier om je te ondersteunen”