Faresa: jouw partner voor mentaal welzijn

Faresa is met 15 jaar ervaring absoluut geen nieuwkomer of new kid on the block. Van bij de start geloven wij dat toegankelijke psychologische begeleiding via scholen, het werk en privé een meerwaarde is voor het mentaal welzijn van individuen in elke levensfase. Onze deskundigheid is gebaseerd op klinische expertise en wetenschappelijk onderzoek dat mee vormgegeven wordt door duurzame klantenrelaties. Zo blijven we groeien en dragen we graag ons steentje bij aan een wereld vol welzijn. Voorbeelden: Tessenderlo Group, Intesa, Lidl, 1peram, Cofinimmo, VIAS, …

klinische-expertise

Klinische expertise

Ons team van zorgprofessionals werkt intensief samen met cliënten in onze fysieke praktijken en plaatst het individu centraal. We onderzoeken, ontwikkelen, beoefenen en evalueren samen met onze partners voortdurend de kwaliteit van onze zorgoplossingen in ons eigen ecosysteem. We staan hierdoor altijd met één been in de zorg én in het bedrijfsleven waardoor we onze expertise ook inzetten op de werkvloer en bijdragen aan een mentaal gezondere en productievere werkomgeving. Als erkend expertisecentrum onder supervisie van Jaak Beckers, delen we onze kennis om een grotere impact te maken en garanderen we kwaliteit in alle psychologische begeleiding.

Recente voorbeeldpublicatie: Ross, V., Brijs, K., Dirix, H., Wets, G., Neven, A., Vanrompay, Y., Claes, N., & Jacobs, N. (2023). Early client involvement in the design of a blended smartphone application and dashboard for depression (TOTEM). Journal of Evidence-Based Psychotherapies, 23(1):97-135.

Wetenschappelijk onderzoek

prof-dr-nele-jacobs

Onder leiding van Prof. Dr. Nele Jacobs hebben we sinds onze oprichting een stevig wetenschappelijk onderzoeksprogramma opgezet. Dit programma doorliep verschillende fases gaande van de meting en normering (2009-2016) tot interventies (2013-2018). In 2019 zijn we gestart met innovatieve Mhealth toepassingen. Dr. Veerle Ross (Chief Scientific Officer of CSO) staat vandaag in voor de verdere uitbouw en opvolging van ons onderzoek. We zijn fier op ons onderzoeks-DNA en noemen onze collega’s dan ook trots scientist-practitioners. Onze passie ligt bij het helpen van mensen naar een betere mentale gezondheid en dat op de meest efficiënte en verantwoorde manier.

Het Faresa team

We hebben alles in huis. Met alles bedoelen we eigenlijk iedereen die primair nodig is om te werken rond mentale gezondheid: de cliënten en de zorgprofessionals in onze fysieke praktijken.

faresa-team
technologie

Digitale tools

In 2014 nam Prof. Dr. Nele Jacobs het initiatief voor de ontwikkeling van onze digitale tools. Dit resulteerde in twee smartphone apps en een webapplicatie. Deze tools van de eerste en tweede generatie richten zich op zelfbeoordeling en -management, geavanceerde triage op maat en digitale interventies en rapportage op groepsniveau. Ir. Rogier Thissen (Chief Technology Officer of CTO) neemt de ontwikkeling van de derde generatie tools voor zijn rekening zodat we met actieve en passieve data tot efficiëntere diagnostiek en interventie op ons welzijnsplatform komen.

Partnerships

We werken samen met diverse partners om onderzoek en ontwikkeling verder vorm te geven en onze impact te versterken. We streven ernaar om samen innovatieve oplossingen te creëren en professionals op te leiden die klaar zijn voor de mentale gezondheidszorg van morgen. Ongeacht of we het individu benaderen vanuit een professionele of persoonlijke invalshoek.

logo-Sony

“Samen met Sony werken we aan de ontwikkeling van een nieuw type wearable om chronische stress te meten. De wearables die nu voorhanden zijn meten piekstress en in de begeleiding van chronische stress en depressieve klachten zijn we er als psycholoog en cliënt niet zo veel mee. We zoeken dus naar een goede oplossing om meer impact te hebben door tech-enabled care. Dit onderzoeksproject is tevens goedgekeurd door de ethische commissie van het UZA”

MOONBIRD_Logo_ONLINE_POS_RGB (1)

Onze samenwerking met Faresa heeft de deur geopend naar nieuwe mogelijkheden in het gebruik van geavanceerde technologieën binnen de geestelijke gezondheidszorg. Samen voerden we verschillende projecten uit over de rol van technologie in therapie, wat ons in staat stelde om de wetenschappelijke onderbouwing van ons product verder te versterken. Faresa’s vernieuwende aanpak, waarbij wetenschap en technologie naadloos samensmelten, heeft ons ook geholpen om onze producten en diensten te verfijnen op vlak gebruikerservaring en therapeutische effectiviteit. We kijken intussen uit naar de positieve impact die Faresa zal blijven hebben in de wereld mentale gezondheid.

Stefanie Broes

CEO

logo uq

“Samen met UQalify zorgen we voor de input van onze kennis en tips voor het mental wellbeing topic dat ze, samen met een Masterclass door Prof De Nele Jacobs aan hun bedrijfsklanten en werknemers kunnen aanbieden. Het gaat om een interactief community platform om op een andere manier te leren. Hun slagzin is dan ook "Learn Different" en dit dus ook op vlak van onze expertise. We zijn fier om met deze Antwerpse partner onze content internationaal aan te bieden”.