Welzijn op het werk

Je medewerkers zijn het kloppend hart van je organisatie en onmisbaar voor het behalen van je bedrijfsdoelen. Investeren in hun mentaal welzijn is dus essentieel. Met een wetenschappelijk onderbouwd beleid voor mentaal welzijn verminder je het absenteïsme bij jouw medewerkers en verhoog je de algemene gezondheid op de werkvloer.

advies

Diagnostiek en advies over mentaal welzijn

Wil je inzicht krijgen in het mentale welzijn binnen je bedrijf? Schakel ons in voor een grondige risicoanalyse van de psychosociale aspecten of een welzijnsscan van jouw bedrijf. Je krijgt niet alleen een duidelijk beeld van de mentale gezondheid in je organisatie, maar ontvangt ook advies over de stappen die je kan ondernemen om het welzijn in je onderneming te verhogen. Is het nodig om welzijn te bevorderen, absenteïsme te verminderen of re-integratie te ondersteunen? Onze experts begeleiden je graag met evidence based interventies.

diagnostiek-advies-1

Interventies mentaal welzijn

Het welzijn van je medewerkers is cruciaal voor het succes van je organisatie. Heb je behoefte aan deskundige consultancy, trainingen op maat voor diverse groepen in je bedrijf (medewerkers, leidinggevenden, HR, preventie, vertrouwenspersonen, management) of professionele, psychologische ondersteuning via een Employee Assistance Program (EAP)? Onze interventies zijn niet enkel wetenschappelijk onderbouwd, maar ook praktisch en direct toepasbaar binnen jouw werkomgeving.

platform

Digitale tools voor welzijn op het werk

Onze digitale tools voor blended learning moedigen je team aan om proactief hun mentale gezondheid te monitoren. De gebruiksvriendelijke e-learning modules bieden waardevolle inzichten en praktische tips om met milde klachten zoals stress, burn-out of slaapproblemen om te gaan. Voor diegenen die kampen met meer uitdagende kwesties, garanderen onze digitale tools een soepele doorverwijzing naar zowel online als offline psychologen, ondersteund door ons Employee Assistance Program (EAP).

Heb je zin om mee te werken aan de toekomst van werknemerswelzijn? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan ons wetenschappelijk onderzoek.

faresa-team

Maak kennis met het Faresa-team

Onze experten begeleiden jou, je dierbaren of werknemers naar een verbeterde mentale gezondheid. Maak kennis met onze coaches, klinisch psychologen, arbeids- en organisatiepsychologen, neuropsychologen en andere experten om te weten wie de match is voor jouw uitdaging.

Partnerships

We werken samen met diverse partners om onderzoek en ontwikkeling verder vorm te geven en onze impact te versterken. We streven ernaar om samen innovatieve oplossingen te creëren en professionals op te leiden die klaar zijn voor de mentale gezondheidszorg van morgen. Ongeacht of we het individu benaderen vanuit een professionele of persoonlijke invalshoek.

logo-Sony

“Samen met Sony werken we aan de ontwikkeling van een nieuw type wearable om chronische stress te meten. De wearables die nu voorhanden zijn meten piekstress en in de begeleiding van chronische stress en depressieve klachten zijn we er als psycholoog en cliënt niet zo veel mee. We zoeken dus naar een goede oplossing om meer impact te hebben door tech-enabled care. Dit onderzoeksproject is tevens goedgekeurd door de ethische commissie van het UZA”

MOONBIRD_Logo_ONLINE_POS_RGB (1)

Onze samenwerking met Faresa heeft de deur geopend naar nieuwe mogelijkheden in het gebruik van geavanceerde technologieën binnen de geestelijke gezondheidszorg. Samen voerden we verschillende projecten uit over de rol van technologie in therapie, wat ons in staat stelde om de wetenschappelijke onderbouwing van ons product verder te versterken. Faresa’s vernieuwende aanpak, waarbij wetenschap en technologie naadloos samensmelten, heeft ons ook geholpen om onze producten en diensten te verfijnen op vlak gebruikerservaring en therapeutische effectiviteit. We kijken intussen uit naar de positieve impact die Faresa zal blijven hebben in de wereld mentale gezondheid.

Stefanie Broes

CEO

logo uq

“Samen met UQalify zorgen we voor de input van onze kennis en tips voor het mental wellbeing topic dat ze, samen met een Masterclass door Prof De Nele Jacobs aan hun bedrijfsklanten en werknemers kunnen aanbieden. Het gaat om een interactief community platform om op een andere manier te leren. Hun slagzin is dan ook "Learn Different" en dit dus ook op vlak van onze expertise. We zijn fier om met deze Antwerpse partner onze content internationaal aan te bieden”.