Mijn mentaal welzijn verbeteren

Jouw mentaal welzijn en dat van je dierbaren vormt de basis voor een gelukkig leven. Er zijn momenten waarop je mentale gezondheid onder druk komt te staan. Op dat moment is het tijd om de hulp in te schakelen van een professional. Een expert die je kan helpen om de problemen helder te krijgen en samen te werken aan een oplossing.

diagnostiek

Diagnostiek op maat

Bij ons kan je terecht voor een uitgebreid diagnostisch onderzoek dat inzicht geeft in de uitdaging waar jij of je kind mee kampt. Je kan rekenen op onze experten voor onder andere:

  • intelligentie
  • aandacht (ADHD, ADD)
  • sociaal-emotionele problemen (angst, depressie)
  • sociaal-communicatieve problemen (autisme of ASS)
  • gedragsproblemen

Bepaalde onderdelen van de diagnostiek kunnen zelfs online of digitaal verlopen.

Vervolgafspraken worden rechtstreeks met de betrokken psycholoog gemaakt.

psychologische-begeleiding

Psychologische begeleiding

Wil je niet alleen inzicht in je problemen, maar ook actief aan de slag om je welzijn te verbeteren? Onze psychologische begeleiding biedt uitkomst. Of je nu milde (denk maar aan piekeren, faalangst, perfectionisme, stress of burn-out) of ernstige klachten (zoals depressie, angst, trauma of verslaving) ervaart, wij zijn er voor je.

Ook ouders die zich zorgen maken over de mentale gezondheid van hun kind kunnen terecht bij onze kinderpsychologen.

Mogelijks betaalt je werkgever jouw psychologische begeleiding in het kader van een Employee Assistance Program (EAP).

Flyer_Infoavond_faalangst_20241009-1

Groepssessies

Naast individuele begeleiding bieden we ook groepsessies aan. Tijdens deze sessies ga je actief aan de slag met jouw hulpvraag en doelen onder begeleiding van deskundige psychologen. Voor meer informatie over de sessies die we nu aanbieden en hoe je je kan inschrijven zie hieronder.

Geïntegreerd-mentaal-welzijnsplatform

Loopbaanbegeleiding

Ben je op zoek naar de job die echt bij je past, wil je meer voldoening uit je huidige werk halen of droom je ervan om voor jezelf te beginnen? Via loopbaanbegeleiding gaan we samen op zoek naar jouw antwoorden. We bieden deze begeleiding aan via loopbaancheques, wat het voor jou extra voordelig maakt. Wil je meer weten over de voorwaarden? Neem dan zeker een kijkje op de website van de VDAB (klik hier).
Heb je geen recht op loopbaancheques? Geen probleem, het tarief bedraagt dan 90 euro per 60 minuten.

Heb je geen recht op loopbaancheques? Geen probleem! We kunnen je loopbaanvragen ook beantwoorden via onze psychologische begeleiding. 

employee-assistance

Vooruitgang met blended learning

Blended learning is een combinatie van psychologische begeleiding (Hasselt, Brussel, online) met ondersteunende technologie. Onze psychologen staan klaar om samen met jou de digitale hulpmiddelen te selecteren die jouw groei en vooruitgang stimuleren (wearable, smartphone app of webapplicatie). Wij voeren uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar deze vooruitstrevende aanpak en zijn hiervoor steeds op zoek naar deelnemers.

 
Tarieven
Hieronder vind je een overzicht van de prijs en tijdsduur van onze diensten, die gelden vanaf 22/4/2024. 

Voor de meeste begeleidingen is er een tussenkomst door de mutualiteit mogelijk. Hoeveel sessies en welk bedrag wordt terugbetaald, verschilt per mutualiteit en vraag je best na bij je ziekenfonds.

We beschikken ook over een beperkt aantal RIZIV-uren binnen de ELP conventie (eerste lijnspsychologie). Indien je hiervoor in aanmerking komt, kan je sessies volgen aan een sterk gereduceerd tarief. Voor kinderen zijn deze sessies gratis. Voor volwassenen is de eerste sessie gratis, voor vervolgsessies betaal je 4 of 11 euro per gesprek. Wil je hiervoor een afspraak inplannen? Klik hier: https://booking.mobminder.com/elpbegeleidingintakenl/, of contacteer ons secretariaat door te mailen naar info@faresa.be of te bellen naar 011/75.80.55.

faresa-team

Maak kennis met het Faresa-team

Onze experten begeleiden jou, je dierbaren of werknemers naar een verbeterde mentale gezondheid. Maak kennis met onze coaches, klinisch psychologen, arbeids- en organisatiepsychologen, neuropsychologen en andere experten om te weten wie de match is voor jouw uitdaging.