angststoornis angststoornis overwinnen behandeling angststoornis psychotherapie

Behandeling angststoornis

Praten over angst is een taboe. Dat neemt niet weg dat heel wat mensen het gevoel hebben dat hun leven door hun angst wordt beheerst. Jouw angststoornis overwinnen doe je echter best onder psychotherapeutische begeleiding. Maar wat is een angststoornis of fobie nu precies? En hoe leer je met zo een fobie omgaan?

Symptomen van een fobie

Angstgevoelens ervaren is op zich geen probleem. Een fobie ontstaat echter wel wanneer je je angst steeds meer blijft vermijden en het een invloed heeft op de omgang met anderen of de invulling van je dag. Een fobie gaat dus veel verder dan angstig zijn, je gaat namelijk bepaalde plaatsen of contact verhinderen. Maar hoe kan je een fobie overwinnen? Aan de hand van psychotherapie gaan we je fobie nader bekijken, begrijpen om samen jouw vermijdingsgedrag te doorbreken.

 

Soorten fobieën

De eerste stap bij de behandeling van een fobie is het intakegesprek. Onze psychologen gaan hierbij na welke specifieke angst aanwezig is. Dat gaat van een angst voor spinnen, angst voor honden, een fobie voor kleine ruimtes tot een fobie voor autorijden. Daarnaast kan je bijvoorbeeld kampen met paniekaanvallen waarbij je bang wordt van je eigen lichamelijke sensaties. Denk aan bang zijn voor een verhoogde hartslag, om gek te worden, flauw te vallen of een angst voor de dood. Er is hier sprake van angst voor angst. Verder kan je gebukt gaan onder dwang of obsessieve gedachten en hierdoor veel angst ervaren. In dat geval is er sprake van een dwangstoornis waarbij je dwang gebruikt om met angstgevoelens om te gaan. Dit uit zich bijvoorbeeld in het herhaaldelijk aanraken van objecten om angst te verlagen. Bovendien kan je geconfronteerd worden met een sociale angst om bijvoorbeeld veroordeeld te worden of contacten te leggen.

Vrouw heeft haar hoofd in haar handen en wordt getroost.
Je angst overwinnen doe je best onder psychotherapeutische begeleiding.

Je fobie overwinnen

Angst voor spinnen, angst voor naalden, een paniekstoornis, faalangst, sociale angst … Bij Faresa bezitten we de expertise om elk type fobie te behandelen. Wil ook jij je fobie overwinnen dankzij psychologische begeleiding? We nodigen je graag uit voor een gesprek in een vestiging bij jou in de buurt.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

angststoornis angststoornis overwinnen behandeling angststoornis psychotherapie fobie

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
angststoornis angststoornis overwinnen behandeling angststoornis psychotherapie fobie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55