bemiddeling conflicten bemiddelaar familiale bemiddeling

Bemiddeling

Bemiddeling, het is een nieuw begrip dat misschien nog niet zo goed bekt, maar wel broodnodig is bij conflicten in het gezin of op het werk. Faresa en Orato slaan hiervoor de handen in elkaar. Orato is een bemiddelingsbureau met jarenlange ervaring en expertise in zowel familiale bemiddeling als bemiddeling in bedrijven. Wil ook jij weten hoe je een conflict niet kunt laten ontsporen of kunt oplossen? Dankzij onze familiale bemiddeling en bemiddeling in bedrijven staan we je met raad en daad bij.  

 

Familiale bemiddeling

Omgaan met conflicten zonder externe hulp is niet eenvoudig. Bemiddeling kan een oplossing bieden voor conflicten tussen partners, in gezinnen of in de grotere familie. Bemiddeling heeft een grote meerwaarde bij scheiden, conflicten over kinderen tussen ex-partners, conflicten tussen ouders en volwassen kinderen, erfenisconflicten en conflicten in nieuw samengestelde gezinnen. Een scheiding heeft ook een effect op kinderen en grootouders. Onze kinderpsychologen springen bij indien je dit nodig vindt.

De bemiddelaar is geen psycholoog of therapeut, maar een neutrale aanwezige, die ervoor zorgt dat het gesprek op een rustige en respectvolle manier kan verlopen, met aandacht voor het standpunt en de beleving van elk van de partijen.

Daarbij heeft de bemiddelaar de juridische achtergrond om een (echt)scheiding volledig en correct af te handelen, een ouderschapsplan op te stellen én een scheidingsovereenkomst of een akkoord te laten homologeren door de rechtbank.

 

Hoe verloopt bemiddeling in bedrijven?

Bemiddeling kan eveneens een oplossing bieden voor conflicten op het werk. Bemiddeling heeft een meerwaarde bij conflicten in teams, conflicten tussen werkgever en werknemer, pesten op het werk en moeilijk lopende re-integratietrajecten bij burn-out. Doorheen gesprekken, met de bemiddelaar als externe en neutrale derde, kunnen deze conflictsituaties op de werkvloer aangepakt en opgelost worden.

 

Professionele tips conflictbemiddeling

Omgaan met conflicten lijkt soms eenvoudiger dan het is, maar bij verregaande conflicten op het werk of bij conflicten in het gezin is het goed om je te laten bijstaan door een neutrale bemiddelaar in te schakelen. De erkend bemiddelaar kan bij scheiding een ouderschapsplan en scheidingsovereenkomst voor de rechtbank opmaken. Bij de bemiddeling helpt onze professionele bemiddelaar je echt vooruit om tot concrete afspraken te komen en het conflict te ontzenuwen. Wil je graag weten hoe je moet omgaan met conflicten? Dan verwelkomt ons team je in onze vestiging in Hasselt, Leuven of Brussel. Wil je coachingsessies organiseren voor je leidinggevenden of werknemers over omgaan met conflicten? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

bemiddeling conflicten bemiddelaar familiale bemiddeling omgaan met conflicten

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
bemiddeling conflicten bemiddelaar familiale bemiddeling omgaan met conflicten

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55