burn out burn out behandeling burn out therapie psychotherapie

Burn-outbehandeling

Haalde je vroeger steeds voldoening uit je job, maar heb je intussen geen energie of zin meer om aan je werk te beginnen? Tijdsdruk, tegenstrijdige eisen of gebrekkige leiding met weinig appreciatie kunnen burn-outsymptomen teweegbrengen. Je hebt er nood aan om je leven terug op de rails te zetten en daar kan een burn-outbehandeling je bij helpen.

 

Depressie of burn-outbehandeling?

Een burn-out wordt wel eens verward met een depressie. Het is dan ook essentieel om van start te gaan met een intakegesprek om jouw probleem te doorgronden. Eens we vastgesteld hebben dat er wel degelijk sprake is van een burn-out, gaan we aan de slag met de burn-outbehandeling. Hoe gaat een burn-outbehandeling nu precies in zijn werk? Onze psychologen zoeken naar verbanden tussen jouw werk, omgeving en bekijken jouw individuele context. Op deze manier proberen we via psychotherapie te achterhalen waarom je moeilijkheden ervaart bij het uitoefenen van jouw functie. Dit zowel via beleid als via het individu.

 

Burn-outbehandeling: wat houdt het in?

Bij Faresa houden we onze burn-outbehandeling laagdrempelig. Burn-outbehandeling betekent niet dat je gedurende een erg lange periode moet begeleid worden. Tijdens zes à acht sessies pakken we jouw burn-out aan via evidence-based technieken uit de psychotherapie. We vertrekken vanuit het WEB-model, een model dat focust op werkstressoren en energiebronnen. Op deze manier krijgen we een idee van wat jouw energie enerzijds wegneemt en waar je anderzijds voldoening uit haalt. Ons doel hierbij is om via psychotherapie een evenwicht te creëren. Bij de burn-outbehandeling bekijken we vervolgens welke persoonlijke hulpmiddelen je niet bezit (bijvoorbeeld assertiviteit of omgaan met perfectie) en reiken we oplossingen aan. Verder leggen we de nadruk op re-integratie. De herstelperiode van je burn-out wordt dus zo efficiënt mogelijk ingevuld zodat je gemotiveerd kunt terugkeren naar het werk.

 

Jouw burn-outbehandeling bij Faresa

Klinken de burn-outsymptomen je bekend in de oren? Bij Faresa bieden we een professionele burn-outbehandeling waarop je kunt vertrouwen. Zou je graag meer informatie verkrijgen over burn-outbehandeling of zit je met specifieke vragen? Bel dan naar 011/75.80.55 of mail naar info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

burn out burn out behandeling burn out therapie psychotherapie depressie

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
burn out burn out behandeling burn out therapie psychotherapie depressie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55