burn out burn out behandeling burn out therapie psychotherapie

Burn-outbehandeling

Haalde je vroeger steeds voldoening uit je job, maar heb je intussen geen energie of zin meer om aan je werk te beginnen? Tijdsdruk, tegenstrijdige eisen of gebrekkige leiding met weinig appreciatie kunnen burn-outsymptomen teweegbrengen. Je hebt er nood aan om je leven terug op de rails te zetten en daar kan een burn-outbehandeling je bij helpen.

 

Depressie of burn-outbehandeling?

Een burn-out wordt wel eens verward met een depressie. Het is dan ook essentieel om van start te gaan met een intakegesprek om jouw probleem te doorgronden. Eens we vastgesteld hebben dat er wel degelijk sprake is van een burn-out, gaan we aan de slag met de burn-outbehandeling. Hoe gaat een burn-outbehandeling nu precies in zijn werk? Onze psychologen zoeken naar verbanden tussen jouw werk, omgeving en bekijken jouw individuele context. Op deze manier proberen we via psychotherapie te achterhalen waarom je moeilijkheden ervaart bij het uitoefenen van jouw functie. Dit zowel via beleid als via het individu.

 

Burn-outbehandeling: wat houdt het in?

Bij Faresa houden we onze burn-outbehandeling laagdrempelig. Burn-outbehandeling betekent niet dat je gedurende een erg lange periode moet begeleid worden. Tijdens zes à acht sessies pakken we jouw burn-out aan via evidence-based technieken uit de psychotherapie. We vertrekken vanuit het WEB-model, een model dat focust op werkstressoren en energiebronnen. Op deze manier krijgen we een idee van wat jouw energie enerzijds wegneemt en waar je anderzijds voldoening uit haalt. Ons doel hierbij is om via psychotherapie een evenwicht te creëren. Bij de burn-outbehandeling bekijken we vervolgens welke persoonlijke hulpmiddelen je niet bezit (bijvoorbeeld assertiviteit of omgaan met perfectie) en reiken we oplossingen aan. Verder leggen we de nadruk op re-integratie. De herstelperiode van je burn-out wordt dus zo efficiënt mogelijk ingevuld zodat je gemotiveerd kunt terugkeren naar het werk.

 

Jouw burn-outbehandeling bij Faresa

Klinken de burn-outsymptomen je bekend in de oren? Bij Faresa bieden we een professionele burn-outbehandeling waarop je kunt vertrouwen. Zou je graag meer informatie verkrijgen over burn-outbehandeling of zit je met specifieke vragen? Bel dan naar 011/75.80.55 of mail naar info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

burn out burn out behandeling burn out therapie psychotherapie depressie

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiëntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
burn out burn out behandeling burn out therapie psychotherapie depressie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55