depressie behandeling depressie depressie overwinnen burn out

Depressie behandeling

Het is erg confronterend om overvallen te worden met sombere gevoelens, neerslachtigheid of zelfs zelfmoordgedachten. Niets kan je nog opbeuren en je hebt geen energie. Bij een depressie zie je zelf geen uitweg, maar samen met een psycholoog kan je echter wel een oplossing vinden. Kinderen, jongeren en volwassen worden bij Faresa begeleid met een depressie behandeling die werkt.

Wanneer helpt een depressie behandeling?

Eén van de meest opvallende symptomen bij depressie is de afwezigheid van plezierbeleving. Je zin om activiteiten te doen gaat enorm achteruit en het lijkt wel alsof je van niets meer kunt genieten. Zelfs niet van de bezigheden waar je normaal gelukkig van werd en plezierig vond. Dit is echter niet te verwarren met een burn-out. Bij een burn-out kan je, in tegenstelling tot een depressie, nog wel een aangenaam gevoel ervaren bij activiteiten zolang het je job niet is. Bij een depressie behandeling maken we komaf met dit confronterende gevoel aan de hand van psychotherapie. We leren je door middel van gesprekken op een effectieve manier omgaan met depressie.

 

Depressie overwinnen met depressie behandeling

Bij een depressie vecht je met sombere gevoelens en heb je het gevoel dat je jezelf niet meer bent. Een psycholoog-therapeut biedt jou dat luisterende oor waar je nood aan hebt. Hoe gaat onze depressie behandeling in zijn werk? Aan de hand van technieken uit de psychotherapie zoeken we naar de kern van de depressie om je moeilijkheden op lange termijn op te lossen. 

Een vrouw zit met haar hoofd in haar handen. Een andere vrouw troost haar.
Daarnaast bestaat de depressie behandeling uit gedragsactivatie. We helpen je de stap te nemen om opnieuw aan activiteiten deel te nemen, al is dit niet eenvoudig omdat de zin om iets te ondernemen helemaal ontbreekt. Een depressie overwinnen doe je door het verhogen van de motivatie en het verlagen van de drempel voor activiteiten.
Een vrouw legt haar hand troostend op de schouder van een andere vrouw

Depressie behandeling: discreet en zonder oordeel

Sombere gevoelens wil je open en eerlijk kwijt aan iemand die je niet veroordeelt. Veel mensen begrijpen immers niet dat je je zo slecht kunt voelen terwijl je ogenschijnlijk alles hebt om gelukkig te kunnen zijn. Tijdens een depressie behandeling komen we mee in je diep dal zitten om er samen stap voor stap uit te klimmen, want een depressie overwinnen, hoef je niet alleen te doen. Indien je meer wilt weten over de depressie behandeling, kan je steeds contact opnemen met ons team.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

depressie behandeling depressie depressie overwinnen burn out psychotherapie

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiëntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
depressie behandeling depressie depressie overwinnen burn out psychotherapie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55