gedragstherapie cognitieve gedragstherapie wat is gedragstherapie psycholoog

Gedragstherapie

We hebben allemaal onze eigen manier van denken en handelen. Doorheen ons leven hebben we dan ook een bepaald gedrag aangeleerd. Indien je met angst- of eetstoornissen, dwanghandelingen, verslavingen, problemen op het werk of depressie kampt kan je via gedragstherapie aanleren om anders te handelen en denken. Met gedragstherapie pakken we je probleem op lange termijn aan.

 

Wat is gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is gebaseerd op de leerpsychologie. Het is een vorm van psychotherapie, meer bepaald directieve therapie, waarbij een psycholoog je niet laat achteroverzitten om je aan te zetten tot nadenken over jezelf, maar je ook probeert te bewegen tot concrete actie. Bij gedragstherapie wordt advies aangeboden, op basis van wetenschappelijke gegevens, over hoe je jouw klachten kunt aanpakken. Het basisprincipe is dat je in je leerproces hebt geleerd om bijvoorbeeld overdreven bang te zijn voor iets, want angst moet je leren. In dat leerproces doen zich wel eens fouten voor en die worden met gedragstherapie rechtgezet. Hoe? Onze psycholoog zorgt voor nieuwe leerervaringen zodat de betekenisverlening wordt aangepast.

 

Gedragstherapie: een effectieve aanpak

Wat houdt gedragstherapie nu concreet in? Een psycholoog baseert zich op het gedragstherapeutisch proces bestaande uit de inventarisatie (diagnostiek), probleemdefinitie, het behandelplan, de uitvoering en de effectmeting. Deze toegepaste technieken uit de psychotherapie werden in (inter)nationale studies onderzocht en werden effectief bevonden. Bij een fobie worden bijvoorbeeld angstsituaties opgezocht en leren we je stapsgewijs om door je angst te geraken. Verder wordt elke individuele gedragstherapie of groepstherapie geëvalueerd met vragenlijsten. Op deze manier kunnen we jouw persoonlijke evolutie objectief vaststellen.

 

Gedragstherapie voor iedereen

Bij Faresa houden we de drempel laag om over psychosociale problemen te praten. Onze kinderpsycholoog staat kinderen en jongeren bij, terwijl onze psycholoog individuen en leidinggevenden of werknemers begeleidt met evidence-based therapie of coaching. Wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op voor individuele gedragstherapie of gedragstherapie in groep.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

gedragstherapie cognitieve gedragstherapie wat is gedragstherapie psycholoog psychotherapie

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
gedragstherapie cognitieve gedragstherapie wat is gedragstherapie psycholoog psychotherapie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55