gedragstherapie cognitieve gedragstherapie wat is gedragstherapie psycholoog

Gedragstherapie

We hebben allemaal onze eigen manier van denken en handelen. Doorheen ons leven hebben we dan ook een bepaald gedrag aangeleerd. Indien je met angst- of eetstoornissen, dwanghandelingen, verslavingen, problemen op het werk of depressie kampt kan je via gedragstherapie aanleren om anders te handelen en denken. Met gedragstherapie pakken we je probleem op lange termijn aan.

 

Wat is gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is gebaseerd op de leerpsychologie. Het is een vorm van psychotherapie, meer bepaald directieve therapie, waarbij een psycholoog je niet laat achteroverzitten om je aan te zetten tot nadenken over jezelf, maar je ook probeert te bewegen tot concrete actie. Bij gedragstherapie wordt advies aangeboden, op basis van wetenschappelijke gegevens, over hoe je jouw klachten kunt aanpakken. Het basisprincipe is dat je in je leerproces hebt geleerd om bijvoorbeeld overdreven bang te zijn voor iets, want angst moet je leren. In dat leerproces doen zich wel eens fouten voor en die worden met gedragstherapie rechtgezet. Hoe? Onze psycholoog zorgt voor nieuwe leerervaringen zodat de betekenisverlening wordt aangepast.

 

Gedragstherapie: een effectieve aanpak

Wat houdt gedragstherapie nu concreet in? Een psycholoog baseert zich op het gedragstherapeutisch proces bestaande uit de inventarisatie (diagnostiek), probleemdefinitie, het behandelplan, de uitvoering en de effectmeting. Deze toegepaste technieken uit de psychotherapie werden in (inter)nationale studies onderzocht en werden effectief bevonden. Bij een fobie worden bijvoorbeeld angstsituaties opgezocht en leren we je stapsgewijs om door je angst te geraken. Verder wordt elke individuele gedragstherapie of groepstherapie geëvalueerd met vragenlijsten. Op deze manier kunnen we jouw persoonlijke evolutie objectief vaststellen.

 

Gedragstherapie voor iedereen

Bij Faresa houden we de drempel laag om over psychosociale problemen te praten. Onze kinderpsycholoog staat kinderen en jongeren bij, terwijl onze psycholoog individuen en leidinggevenden of werknemers begeleidt met evidence-based therapie of coaching. Wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op voor individuele gedragstherapie of gedragstherapie in groep.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

gedragstherapie cognitieve gedragstherapie wat is gedragstherapie psycholoog psychotherapie

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
gedragstherapie cognitieve gedragstherapie wat is gedragstherapie psycholoog psychotherapie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55