kinderpsycholoog wat doet een kinderpsycholoog psychologische begeleiding gedragsproblemen

Kinderpsycholoog

Sociale problemen, gedragsproblemen, lichamelijke klachten, ontwikkelings- of eetstoornissen, slaapproblemen … De moeilijkheden die kinderen of jongeren ervaren zijn erg verschillend. Wat is er nu precies aan de hand? En wat schuilt er achter deze problemen? Daar geeft een kinderpsycholoog een antwoord op. Bij Faresa kunnen kinderen en jongvolwassenen (0-18 jaar) terecht voor de juiste psychologische begeleiding en ondersteuning van een kinderpsycholoog.

Wat doet een kinderpsycholoog?

Een kinderpsycholoog biedt psychologische begeleiding aan kinderen en adolescenten en baseert zich hierbij op een goed gevoerd eerste gesprek, eventueel aangevuld met psychodiagnostisch onderzoek met vragenlijsten. Hoe? Eerst vindt een intakegesprek plaats met het kind en de ouders om het probleem beter te begrijpen. Daarnaast worden de moeilijkheden op een systematische en grondige manier geanalyseerd. Hierbij worden enkele onderzoeken uitgevoerd zoals intelligentie- of concentratietests. Wat doet een kinderpsycholoog vervolgens? Via een gedragstherapeutische benadering wordt gezocht naar de meest effectieve psychologische begeleiding. De kinderpsycholoog stelt met andere woorden een efficiënte behandeling voor, geeft ouders raad bij de begeleiding van het kind en volgt dit op. Voor verschillende angsten, zoals fobieën, of sociale angst wordt samen met onze psychologen buitenshuis geoefend.

 

Beroep doen op kinderpsycholoog

Als ouder wil je steeds het beste voor je kind. Het is dan ook belangrijk om de moed bijeen te rapen en psychologische hulp in te schakelen. Welke problematieken worden door Faresa behandeld? Dat gaat van kinderen met gedragsproblemen, eetproblemen, psychosomatische problemen, leerproblemen tot slaapproblemen. Een kinderpsycholoog bekijkt ook emotionele problemen zoals depressie, zelfverwonding, trauma’s, rouw, fobieën en faalangst bij kinderen. 

Een kinderpsychologe gebruikt Playmobilfiguren tijdens een therapiesessie met een kind.
Daarnaast zoekt een deskundig kinderpsycholoog naar de gepaste psychologische begeleiding bij ontwikkelingsstoornissen (bv. ADHD en autisme) en lichamelijke klachten (bv. bedplassen en stoelgangproblemen). Heeft je kind het moeilijk op sociaal vlak? Dan worden de sociale vaardigheden aangesterkt en wordt er aandacht besteed aan assertiviteit. Verder kunnen kinderen en jongeren moeilijkheden ervaren die gerelateerd zijn aan de thuissituatie.
Een kind doet zijn verhaal tijdens een therapiesessie met een kinderpsycholoog

Denk maar aan conflicten, communicatieproblemen of een echtscheiding. Ook dan zoekt een kinderpsycholoog samen met de ouders naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. De ouders kunnen eventueel terecht bij de volwassenpsychologen of de relatiecluster.

 

Jouw kinderpsycholoog bij Faresa

Ben je op zoek naar een kinderpsycholoog? Of je kind zich niet goed in zijn vel voelt of met gedragsproblemen te kampen heeft, bij Faresa krijg je advies op maat. Daarnaast bieden we psychologische begeleiding voor onderwijsinstellingen om de ontwikkeling van leerlingen te begeleiden. Had je hier graag meer informatie over? Contacteer ons dan via info@faresa.be!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

kinderpsycholoog wat doet een kinderpsycholoog psychologische begeleiding gedragsproblemen slaapproblemen

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
kinderpsycholoog wat doet een kinderpsycholoog psychologische begeleiding gedragsproblemen slaapproblemen

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55