omgaan met stress stress hoe moet je omgaan met stress coaching

Leer omgaan met stress

Stress, het is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Of het nu op het werk, op school of thuis is: stresserende situaties zijn helaas vaak onvermijdelijk. Wat je wel kunt doen, is efficiënt omgaan met stress. Wil ook jij weten hoe je het heft in eigen handen neemt en komaf maakt met dat vervelende stress gevoel? Dankzij onze individuele coaching of coaching in groep leer je omgaan met stress.

 

Wat zijn de symptomen van stress?

Prestatiedruk, conflicten, een gebrek aan tijd, overladen met werk zijn … Er zijn tal van situaties waarbij stress opduikt en waardoor je je overspannen voelt. Wanneer je niet weet hoe je moet omgaan met stress, merk je dat meteen aan je lichaam. Wat zijn nu vaak voorkomende stress symptomen? Dat gaat van vermoeidheid, een gevoel van neerslachtigheid, concentratieproblemen, angstklachten tot geheugenverlies. Daarnaast kan je met lichamelijke stress symptomen geconfronteerd worden zoals hartkloppingen, diarree of maagpijn, hoge bloeddruk, hoofdpijn enzovoort. Bij Faresa brengen we jou via coaching bij hoe je stress bij jezelf herkent, hoe je stress verminderen moet en hoe je precies zou kunnen omgaan met stress.

 

Hoe moet je omgaan met stress?

Omgaan met stress kan je leren. Tijdens enkele coachingsessies bij Faresa zoeken onze psychologen uit wat aan de basis ligt van jouw stressgevoelens, wat de gevolgen ervan zijn en hoe je de obstakels uit de weg ruimt. Hoe gaan we aan de slag? Volgens een evidence-based benadering uit de traditie van de gedragstherapie passen we technieken van de Acceptance and Commitment Therapy of ACT toe. Via deze techniek worden vaardigheden bijgebracht en lichten onze psychologen toe hoe je stress situaties kunt managen. Tijdens deze coachingsessies focussen we op mindfulness en leer je je gedachten, acties en gevoelens beter plaatsen en loslaten. Kortom: een erg praktische aanpak waarbij wij achterhalen wat de oorzaak van stress is, en waarbij we verklaren hoe je in de toekomst moet omgaan met stress.

 

Professionele tips omgaan met stress

Omgaan met stress lijkt soms eenvoudiger dan het is. Enkel met deskundige raad kan je jouw stress probleem in de kern aanpakken. Bovendien mag je je tijdens onze coaching verwachten aan tips om een gezonde work life balance te ontwikkelen op lange termijn. Wil jij graag weten hoe je moet omgaan met stress? Dan verwelkomt ons team je in onze vestiging in Hasselt, Leuven of Brussel. Wil je coaching sessies organiseren voor je werknemers? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

omgaan met stress stress hoe moet je omgaan met stress coaching coaching sessies

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
omgaan met stress stress hoe moet je omgaan met stress coaching coaching sessies

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55