opleiding burn out burn out opleiding burn out signalen

Opleiding burn-out

Je voelt je uitgeput, prikkelbaar, emotioneel en zou willen ontsnappen aan je werkverplichtingen. Vandaag de dag is er steeds meer sprake van een burn-out bij zowel werknemers als leidinggevenden. De vraag stelt zich al snel: “Hoe behandel je een burn-out en hoe kan je het voorkomen?”. Tijdens de opleiding burn-out geven de experts van Faresa daar een antwoord op.

 

Opleiding burn-out: de ambitie voorbij

Je zou denken dat een burn-out plots opduikt, maar niets is minder waar. Een burn-out ontstaat geleidelijk aan en je realiseert je dus niet meteen wat er aan de hand is. Faresa wil bijdragen tot het geestelijk welzijn en wil stress op het werk beperken daardoor bieden we een open opleiding burn-out aan. In de vorm van een infosessie lichten we burn-outsignalen toe, hoe je een burn-out herkennen kan en maken we het onderscheid met depressie. Ook informatie over een burn-out voorkomen staat op het programma.

 

Opleiding burn-out voor leidinggevenden

Naast de open infosessie over burn-out, introduceert Faresa een opleiding burn-out voor leidinggevenden. Aan de hand van een cursus van zes sessies in jouw bedrijf, maken we je bewust van de burn-out signalen bij een risicovolle werkomgeving, kwetsbare personen en de gevolgen van een burn-out. Bij deze opleiding burn-out focussen we op een burn-out herkennen en hoe je als leidinggevende of bedrijfsleider aan burn-out herstel moet doen via re-integratie. We lichten concrete situaties toe om zo tips aan te reiken omtrent burn-outpreventie en behandeling.

 

Opleiding burn-out: BurnOutAid app

Wist je dat Faresa naast de opleiding burn-out ook een innovatief beleid introduceert? BurnOutAid (BOA©) focust op burn-outpreventie op het werk en kan door werknemer en leidinggevende gebruikt worden. Enerzijds omvat dit beleid een gepersonaliseerde burn-out app voor iOS en Android waarbij je je burn-outrisico kunt bepalen en aan de slag kunt met evidence based advies en verschillende behandelingsmodules. Daarnaast bestaat dit uit E-Learning Faresa (ELF©), een platform met modules voor leidinggevenden en een company scorecard voor het management.

 

Maak kennis met onze opleiding burn-out

Faresa is de partner bij uitstek voor deskundige hulp omtrent burn-out. Zou je graag een infosessie over burn-out signalen en burn-out herstel bijwonen? Of wil je een opleiding burn-out binnen je bedrijf organiseren? Ons team staat je graag te woord!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

opleiding burn out burn out opleiding burn out signalen burn out preventie

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
opleiding burn out burn out opleiding burn out signalen burn out preventie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55