opleiding verzuim verzuim opleiding ziekte verzuim

Opleiding verzuim

Ziekteverzuim, afwezigheid ten gevolge van ziekte of een ongeval, is een issue waar tal van bedrijven vandaag de dag mee worstelen. Wanneer je werknemers afwezig zijn, komen de gevolgen hiervan al snel tot uiting. Je bedrijf functioneert in mindere mate, taken moeten overgenomen worden en het vereist een nauwgezette opvolging. Hoe ga je nu best om met verzuim? Hoe voer je verzuimgesprekken en hoe voorkom je verzuim? Dat ontdek je in onze opleiding verzuim!

 

Opleiding verzuim van a tot z

Wanneer je als werkgever met verzuim geconfronteerd wordt, is het een kwestie van je rol als leidinggevende op te nemen. Om deze problematiek doeltreffend te kunnen aanpakken, is het belangrijk om de achterliggende redenen te begrijpen. Onze opleiding verzuim heeft dan ook als doel om inzicht te geven over alle aspecten van ziekteverzuim. Wat houdt dat in? We bespreken de oorzaken van ziekteverzuim zowel vanuit de maatschappelijke context, bedrijfscontext als vanuit het opzicht van de werkplek of functie en het individu. Daarnaast hebben we het over de verschillende soorten verzuim en maken we het onderscheid tussen frequent ziekteverzuim en langdurig verzuim. Om je attent te maken op wat afwezige werknemers voor jouw bedrijf kunnen betekenen, gaan we tijdens de opleiding verzuim dieper in op wat dit teweegbrengt.

 

Opleiding verzuim: communicatie en beleid

Naast het begrijpen van ziekteverzuim, staat ook praktische inhoud op het programma van de opleiding verzuim. Hierbij focussen onze psychologen zich op het correct voeren van verzuimgesprekken. Specifieke communicatietechnieken worden tot in de details aangeleerd om te garanderen dat je ook in de praktijk kunt omgaan met ziekteverzuim. Dit gaat van advies bij telefoongesprekken, het verloop van conversaties, tot het geven van feedback. Wist je daarnaast dat redenen voor veelvuldige afwezigheid (buiten ziekte) gewoonlijk te maken hebben met te veel werk, stress en een gebrek aan motivatie? Het is dus een absolute must om grondig verzuimbeleid te implementeren om langdurig verzuim aan te pakken. Met het oog op preventie en re-integratie, krijg je bij de opleiding verzuim concreet advies over hoe je je verzuimbeleid dient vorm te geven.

 

Schrijf je in voor de opleiding verzuim

Bij Faresa weten wij dat het niet evident is om werknemers te motiveren bij verzuim. Met onze vakkundige opleiding verzuim kan je dat echter wel leren. Ben je benieuwd naar hoe je een actieplan in verband met ziekteverzuim opstelt en de betrokkenheid van de werknemers stimuleert? Schrijf je dan in voor de opleiding verzuim via info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

opleiding verzuim verzuim opleiding ziekte verzuim verzuimbeleid

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
opleiding verzuim verzuim opleiding ziekte verzuim verzuimbeleid

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55