opleiding verzuim verzuim opleiding ziekte verzuim

Opleiding verzuim

Ziekteverzuim, afwezigheid ten gevolge van ziekte of een ongeval, is een issue waar tal van bedrijven vandaag de dag mee worstelen. Wanneer je werknemers afwezig zijn, komen de gevolgen hiervan al snel tot uiting. Je bedrijf functioneert in mindere mate, taken moeten overgenomen worden en het vereist een nauwgezette opvolging. Hoe ga je nu best om met verzuim? Hoe voer je verzuimgesprekken en hoe voorkom je verzuim? Dat ontdek je in onze opleiding verzuim!

 

Opleiding verzuim van a tot z

Wanneer je als werkgever met verzuim geconfronteerd wordt, is het een kwestie van je rol als leidinggevende op te nemen. Om deze problematiek doeltreffend te kunnen aanpakken, is het belangrijk om de achterliggende redenen te begrijpen. Onze opleiding verzuim heeft dan ook als doel om inzicht te geven over alle aspecten van ziekteverzuim. Wat houdt dat in? We bespreken de oorzaken van ziekteverzuim zowel vanuit de maatschappelijke context, bedrijfscontext als vanuit het opzicht van de werkplek of functie en het individu. Daarnaast hebben we het over de verschillende soorten verzuim en maken we het onderscheid tussen frequent ziekteverzuim en langdurig verzuim. Om je attent te maken op wat afwezige werknemers voor jouw bedrijf kunnen betekenen, gaan we tijdens de opleiding verzuim dieper in op wat dit teweegbrengt.

 

Opleiding verzuim: communicatie en beleid

Naast het begrijpen van ziekteverzuim, staat ook praktische inhoud op het programma van de opleiding verzuim. Hierbij focussen onze psychologen zich op het correct voeren van verzuimgesprekken. Specifieke communicatietechnieken worden tot in de details aangeleerd om te garanderen dat je ook in de praktijk kunt omgaan met ziekteverzuim. Dit gaat van advies bij telefoongesprekken, het verloop van conversaties, tot het geven van feedback. Wist je daarnaast dat redenen voor veelvuldige afwezigheid (buiten ziekte) gewoonlijk te maken hebben met te veel werk, stress en een gebrek aan motivatie? Het is dus een absolute must om grondig verzuimbeleid te implementeren om langdurig verzuim aan te pakken. Met het oog op preventie en re-integratie, krijg je bij de opleiding verzuim concreet advies over hoe je je verzuimbeleid dient vorm te geven.

 

Schrijf je in voor de opleiding verzuim

Bij Faresa weten wij dat het niet evident is om werknemers te motiveren bij verzuim. Met onze vakkundige opleiding verzuim kan je dat echter wel leren. Ben je benieuwd naar hoe je een actieplan in verband met ziekteverzuim opstelt en de betrokkenheid van de werknemers stimuleert? Schrijf je dan in voor de opleiding verzuim via info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

opleiding verzuim verzuim opleiding ziekte verzuim verzuimbeleid

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
opleiding verzuim verzuim opleiding ziekte verzuim verzuimbeleid

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55