psycholoog praten met een psycholoog werkwijze psycholoog wat doet een psycholoog

Beroep doen op een psycholoog

Of je nu kampt met angstgevoelens, gezins- of relatieproblemen, of merkt dat je werknemers hun functie niet meer kunnen vervullen door bepaalde omstandigheden. Het lijdt geen twijfel dat we het allemaal wel eens moeilijk kunnen hebben, problemen lossen echter zichzelf niet op. Laat je daarom deskundig begeleiden door een psycholoog bij Faresa.

De werkwijze van een psycholoog

Wat doet een psycholoog precies? Daar bestaan heel wat misverstanden over. De werkwijze van een psycholoog wordt vaak verward met die van een psychiater. Het verschil ligt erin dat een psychiater een arts is die zich in de psychiatrie specialiseerde. Hierbij ligt de focus meer op het biologische aspect van de aandoening, wordt deze vastgesteld via een diagnose en kan medicatie voorgeschreven worden. Medicatie is soms geen of slechts een gedeeltelijke oplossing voor de meeste problemen, of het effect ervan wordt bevorderd in combinatie met therapie. Op lange termijn is het dus aangeraden om beroep te doen op een psycholoog. In tegenstelling tot een psychiater baseert de psycholoog zich op de gedragswetenschappen, specifieker psychologie, om jou beter in je vel te laten voelen. Hoe gaat een psycholoog aan de slag? Jouw probleem wordt in kaart gebracht om vervolgens handvaten aan te reiken om dit op te lossen of er anders mee te leren omgaan.

 

Praten met een psycholoog

Op Faresa kan je bouwen. Onze psychologen verdiepten zich tijdens hun opleiding in het herkennen en op de juiste manier aanpakken van problemen. Een psycholoog bij Faresa beschikt met andere woorden over een wijde waaier aan kennis over het menselijk gedrag, psychosociale problemen en persoonlijke groei. Vandaag de dag ondervinden we bovendien dat men vaak een verkeerde voorstelling heeft van psychologische begeleiding. 

Laat je deskundig begeleiden door een psycholoog bij Faresa.
Dit brengt met zich mee dat er een drempel ontstaat om naar een psycholoog toe te stappen. Praten met een psycholoog staat echter niet steeds gelijk met een behandeling van een lange periode. Tijdens gemiddeld vijf à acht sessies pakken we jouw probleem gestructureerd aan. Hoe? Eerst wordt een gesprek gevoerd waarbij eventueel een vragenlijst wordt ingevuld. Bij de tweede sessie wordt een behandeling voorgesteld, en ligt de keuze om door te gaan met de begeleiding in jouw handen. Indien je dit wilt verderzetten, worden er tussenmetingen gepland en volgt onze psycholoog jou op. Kortom: onze deskundigen in de psychologie bieden een concrete aanpak om jouw welzijn te verbeteren.
Jouw psycholoog, thuis en op het werk.

Jouw psycholoog, thuis en op het werk

Voel je dat je er nood aan hebt om eens te praten met een psycholoog? Relatieproblemen, een depressie, angsten, pijnproblemen … Als expert in de psychologie bieden we steeds de nodige hulp. Of word je als leidinggevende geconfronteerd met verzuim, conflicten op de werkvloer of werknemers met een burn out? Ook dan kan je via Faresa een psycholoog inschakelen om verbanden tussen het werk, de omgeving en individuele factoren op te sporen en preventieve technieken aan je medewerkers aan te leren.

Tarieven

Hieronder vindt u een kort overzicht van onze meest gangbare tarieven:

 • Individuele sessie: 55 euro
 • Koppelsessie: 60 euro
 • Diagnostiek: 80 euro

De betaling vindt plaats na elke consultatie bij de betrokken therapeut. Momenteel is er nog geen mogelijkheid om bancontact te gebruiken. U voorziet dus best voldoende contant geld.

Tussenkomst mutualiteit

Voor sommige behandelingen is een tussenkomst van de mutualiteit mogelijk. Vraag hiernaar bij de betrokken therapeut aangezien dit verschilt van mutualiteit tot mutualiteit. Attesten worden in de regel opgesteld aan het einde van de behandeling en wanneer alle betalingen hebben plaatsgevonden.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

psycholoog praten met een psycholoog werkwijze psycholoog wat doet een psycholoog psychologie

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
psycholoog praten met een psycholoog werkwijze psycholoog wat doet een psycholoog psychologie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55