psychotherapie individuele psychotherapie psychotherapie kinderen relatietherapie

Psychotherapie

Psychotherapie is een grondige aanpak voor complexe problemen. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in een diversiteit aan problematieken en begeleiden zowel kinderen, jongeren als volwassenen met gedragstherapie of relatietherapie. Hoe? Aan de hand van evidence-based principes luisteren we naar jouw probleem met individuele psychotherapie of psychotherapie in groep.

 

Psychotherapie: hulp bij elk probleem

Of je nu een burn-out, eet- of angststoornis of depressie hebt, onze psychologen bezitten een bibliotheek aan oplossingen voor elk probleem. Ook bij moeilijkheden met risicogedrag zoals alcohol- of druggebruik, onveilige seks, gokverslavingen of excessief gamen biedt psychotherapie een uitweg. Hoe? Aan de hand van gedragstherapie of relatietherapie achterhalen we wat er aan de basis ligt van de problematiek. We kijken dus ook naar je eerdere ervaringen om de onderliggende processen te begrijpen en jouw emoties uit te klaren. Daarnaast kan psychotherapie ook preventief aangewend worden via coaching, want soms geraak je er zelf uit met begeleidende hulp.

 

Terugbetaling psychotherapie

Psychotherapie bij kinderen en adolescenten wordt door de meeste mutualiteiten terugbetaald. En wat met individuele psychotherapie of groepstherapie voor volwassenen? De mogelijkheden tot terugbetaling zijn hier beperkter. Een goede navraag bij je eigen mutualiteit is belangrijk. Faresa is ingeschreven als partner voor terugbetaling bij de mutualiteiten binnen hun geldende aanbod en terugbetalingsregels. Er kan beroep worden gedaan op onze psychiater voor volwassenen, hier gelden de RIZIV-tarieven en dienen enkel de remgelden betaald te worden.

 

Psychotherapie: curatief of preventief

Bij Faresa weten we dat het niet evident is om een angststoornis, burn-out, depressie, eetstoornissen of relatieproblemen op je eentje uit te puzzelen. Met behulp van psychotherapie, meer specifiek gedragstherapie of relatietherapie, bieden we de ondersteuning waar je nood aan hebt. Daarnaast gaan we ook preventief te werk in coaching en leren we je omgaan met stress.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

psychotherapie individuele psychotherapie psychotherapie kinderen relatietherapie gedragstherapie

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
psychotherapie individuele psychotherapie psychotherapie kinderen relatietherapie gedragstherapie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55