relatietherapie hoe werkt relatietherapie relatieproblemen relatiebemiddeling

Relatietherapie

Elke relatie heeft zijn sterke en zwakkere momenten. Om een goed beeld te krijgen van de situatie waarin jij en je partner, kind of ouder verkeert, richtte Faresa een relatiecluster op met een eigen werking, van intakeprocedure tot aanpak. Het is immers niet eenvoudig om te bepalen in welke fase een koppel of relaties zich bevinden. Vanuit meerdere perspectieven kijken naar relatieproblemen is dus de boodschap.

Wanneer kiezen voor relatietherapie of relatiebemiddeling?

In de relatiecluster bevinden zich een relatietherapeut of relatiedeskundige, een seksuoloog en een bemiddelaar. Tijdens het intakegesprek wordt door één van deze deskundigen nagegaan of het wenselijk is de relatie in stand te houden, te verbreken door echtscheiding of er twijfel bestaat over het doel. Op basis hiervan kijken we of je best instapt in relatietherapie of relatiebemiddeling. Indien er ook sprake is van seksualiteitsproblemen wordt parallel een afspraak ingepland met de seksuoloog. Een relatie is een complex gegeven, de oplossing kan dus niet door één persoon geboden worden.

Twee vrouwen omhelzen elkaar al lachend na een sessie relathietherapie bij Faresa

Relatieproblemen oplossen met relatietherapie

Bedrog, communicatie- of seksualiteitsproblemen, jaloezie, sleur, fysiek of verbaal geweld, teleurstellingen … Relatieproblemen kunnen als gevolg hebben dat je steeds meer moeite hebt om de weg naar je partner te vinden. Mensen durven vaak de stap naar relatietherapie niet zetten, toch kan het je relatie redden. Hoe werkt relatietherapie nu? Tijdens het eerste gesprek krijgt onze relatietherapeut een idee van de relatieproblemen. Vervolgens luisteren we bij relatietherapie onpartijdig naar hoe jullie het probleem ervaren om het volledig in kaart te brengen. Hierbij wordt via psychotherapie gezocht naar een uitweg die voor beiden werkt.

Een man, een peuter en een vrouw trekken samen een foto.

Familiale bemiddeling

Daarnaast staat relatietherapie in nauw verband met gezinstherapie. Bij een huwelijkscrisis of wanneer een relatie beëindigd wordt, ontstaan al snel conflicten omtrent de kinderen en bezittingen. De tussenkomst van een onbevooroordeeld erkend bemiddelaar bespaart jou en je ex-partner echter kopzorgen en je voorkomt dat je een beroep moet doen op een jurist. Onze kinderpsycholoog helpt kinderen die moeilijkheden hebben met een scheiding door hen individueel te begeleiden. Bij moeilijkheden omtrent de verblijfsregeling van de kinderen of bij ongewenst gedrag van de ex-partner, kan je steunen op onze volwassenpsychologen.

Faresa biedt relatietherapie via unieke relatiecluster

Met relatieproblemen kampen wil niet zeggen dat je je relatie geen tweede kans kunt geven. Wil je je relatie redden? Of wil je een goede verstandhouding met je ex-partner ontwikkelen bij de opvoeding van je kinderen? Met relatietherapie kom je tot een doordachte beslissing die zowel jou als je partner of omgeving gelukkig maakt. Indien je meer over relatietherapie wilt weten, mail je naar info@faresa.be.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

relatietherapie hoe werkt relatietherapie relatieproblemen relatiebemiddeling bemiddelaar

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
relatietherapie hoe werkt relatietherapie relatieproblemen relatiebemiddeling bemiddelaar

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55