Volwassenen

Visie

Vanuit de juiste wetenschappelijke onderbouwing betrouwbare en kwalitatieve coaching en therapie bieden om mentaal welzijn te bevorderen, preventief of bij klachten. We willen een laagdrempelig aanbod bieden voor onze cliënten, zowel door de spreiding van onze locaties als door digitale oplossingen.

Diagnostiek

Onze medewerkers gaan tijdens een intakegesprek met jouw input aan de slag om een probleemsamenhang te maken. Het is een diagnostisch proces waarbij de psycholoog verbanden zoekt tussen jouw vraag en klachten of problemen die je aanbrengt. Deze verbanden reiken terug naar ervaringen die je eerder meemaakte, maar ook naar onderliggende processen die zonder begeleiding moeilijk te corrigeren zijn. De samenhang tussen ervaringen, onderliggende processen en klachten maakt het mogelijk om een duidelijk beeld te schetsen van wat er aan de hand is en waarop ingegrepen kan worden. Een belangrijke stap voor het opstarten van de eigenlijke begeleiding. Houd er rekening mee dat dit proces wellicht pas na een aantal sessies volledig voltooid is. Indien nodig, kan een diagnostisch onderzoek met testmateriaal bijkomend aanbevolen worden. Dit is bijvoorbeeld nodig indien bepaalde facetten mee verantwoordelijk zijn voor klachten en moeten worden meegenomen in de probleemdefiniëring en/of behandeling. Denk hierbij aan facetten als IQ, persoonlijkheidsproblematieken, hechtingsstoornissen, problemen in aandacht en concentratie,...

 

Kostprijs

De kostprijs voor een intakegesprek bedraagt €55/50 minuten

De kostprijs voor diagnostiek (testing) bedraagt €80/uur

Begeleiding

Kortdurend & coaching

De begeleiding die geboden wordt kan kortdurend en coachend van aard zijn. Indien de probleemsamenhang uitwijst dat er vooral preventief gewerkt kan worden door onderliggende processen bij te sturen en klachten te voorkomen, is dit de voorkeursaanpak. Denk hierbij aan het geven van specifieke uitleg of begeleiding bij burn-outpreventie, omgaan met stress, onvoldoende preseteren op het werk, omgaan met conflicten of pesten op het werk, vragen met betrekking tot identiteit of seksualiteit, omgaan met familiale spanningen of communicatieproblemen (relatie, gezin of bredere familie), eenvoudige angstproblemen zoals specifieke fobieën of spanning bij presenteren, vergaderen,...

 

Psychotherapie

Bij een probleemsamenhang met enige complexiteit, bijvoorbeeld rigide onderliggende processen, traumatische ervaringen of problemen in het gezin van herkomst en het vastlopen in intense sombere gevoelens en gedachten (depressie), burn-out, ernstige angstproblemen (v.b. sociale angst, obsessief-compulsieve stoornis), een zeer negatief zelfbeeld, problemen van middelenafhankelijkheid, ernstige pijn of uitputtingsklachten (CVS, fibromyalgie), ernstige rouw of verlieservaringen.

 

Kostprijs

Psycholoog, pedagoog, seksuoloog: €55

Psycholoog-specialist of (ortho)pedagoog-specialist: €65 (v.b. gedragstherapeut, systeemtherapeut, relatietherapeut)

De mogelijkheden tot terugbetaling of tussenkomst van de mutualiteit hangt af van de respectievelijke mutualiteit en de hulpverlener die je begeleidt. Vraag dit best na voor de start van de begeleiding.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55