welzijn op het werk coaching risicoanalyse conflicten

Welzijn op het werk

De wetgeving geeft Belgische bedrijven de opdracht om het welzijn op het werk te bepalen en waar nodig actie te ondernemen. Veel werkgevers vinden het een belangrijk thema, maar vinden het juiste aanbod van meten en interventies niet bij een partij. Het is vaak overleggen en vergaderen met meerdere partijen om zowel aan preventie als aan opvang te doen voor de werknemers die echt vastlopen. Faresa wil zeer kort aansluiten bij de noden van de bedrijven die welzijn op het werk belangrijk vinden, maar waar de core business van het bedrijf zelf andere diensten of producten betreft en de expertise meestal onvoldoende in huis is. Welzijn op het werk vraagt om een betrouwbare en dienstbare partner.

 

Risicoanalyse van psychosociale aspecten

Faresa heeft een grote expertise in het uitvoeren van een risicoanalyse psychosociale aspecten. Ook hier vind je bij ons maatwerk. We kiezen niet voor één lijst en één methode. We kiezen voor een aanpak op maat waarbij we samen met HR of preventiedienst (intern of extern) aan tafel gaan zitten om die lijst of methode te prikken die voor jouw bedrijf het meest bruikbare resultaat omtrent de risicofactoren voor welzijn op het werk gaat opleveren. Dit kan kwantitatief zijn met vragenlijsten of door middel van interviews (kwalitatief onderzoek). We passen ons dus aan, niet alleen aan jouw bedrijf, maar gaan nog een stap verder om onze aanpak af te stemmen op de doelgroep die je wil bevragen. Een arbeider of bediende, een chauffeur of een kaderlid. We werken voor kleine en zeer grote bedrijven die onze aanpak op maat met betrekking tot welzijn op het werk appreciëren.

 

Hoe maak ik mijn beleid?

Het beleid omtrent welzijn op het werk dat Faresa met jou als preventieadviseur of HR kan uitwerken gaat dus over een eerste inschaling van de risicofactoren voor welzijn op het werk en een directe koppeling aan coaching van medewerkers of coaching van leidinggeven. Dit kan individuele coaching betreffen, bijvoorbeeld burn-outpreventie of leidinggeven. Coaching in groep mist zijn effect niet als het gaat over sensibilisering en leiderschap. Faresa kan ook tussenkomen bij conflicten bij teams of conflicten tussen werknemers, dit door de inschakeling van een erkend bemiddelaar. Om alle werknemers te bereiken zijn naast de individuele coaching, ook digitale tools beschikbaar, zo ontwikkelden we bij E-Learning Faresa (ELF©), een platform voor het bevorderen van welzijn op het werk.

 

Professionele tips welzijn op het werk

Welzijn op het werk bevorderen lijkt soms eenvoudiger dan het is, zeker nu de media hierop inpikt, maar de context biedt vaak weinig tijd om daden op een duurzame manier in de praktijk te realiseren. Werknemers vallen ook vaak uit met burn out en hebben nood aan een burn-outbehandeling. Wil jij graag weten hoe je je beleid welzijn op het werk kunt uitwerken? Dan ontvangen we graag bericht van jou via info@faresa.be. Wil je coaching sessies organiseren voor je werknemers over omgaan met stress? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

welzijn op het werk coaching risicoanalyse conflicten individuele coaching

Echte getuigenissen

 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  Ik schrok van de eigenschappen van piekeren die zo hard overeenkomen met mezelf. Denk dat er wel meerdere mensen hun ogen zouden opentrekken. Als we de cursus volgen zijn we er al van bewust.
 • Benedikte Vandormael (Dienst Gezinsondersteuning)

  Stad Hasselt

  Faresa is een zeer professionele partner om mee samen te werken. Vooral de ondersteuning van kinderen in de scholen gebeurt op een zeer aangename manier.
 • Johan Cox (Verpleegkundig – Paramedisch Directeur)

  Ziekenhuis Maas en Kempen

  Faresa is een toegevoegde waarde voor elk bedrijf: "High - level op vlak van professionaliteit" en "integere leiding"
 • Jo Mellemans (CEO)

  Het Poetsbureau

  Professioneel en ongezien kwalitatief. Direct meetbare positieve resultaten.
 • Deelnemer 'Pieker je niet ziek' 18+

  De training was laagdrempelig en evenwichtig. Door het beperkt aantal deelnemers was er veel gelegenheid om per individu dieper in te gaan op de verschillende situaties. Dat maakte het aangenaam om open te zijn.
welzijn op het werk coaching risicoanalyse conflicten individuele coaching

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55