welzijn op school coaching individuele coaching risicoanalyse

Welzijn op school

Welzijn op school, het zou een evidentie moeten zijn, maar een beleid en concrete acties op school zijn moeilijker in te voeren. Er is vaak al een grote werkdruk, zowel op leerkrachten of docenten als op leerlingen en studenten. Hierdoor ontbreekt het de school vaak aan tijd en mensen om een goed beleid te kunnen uitwerken. Faresa kan hierin de school bijstaan met psychologen en pedagogen om welzijn op school te bevorderen. Wilt u als leerkracht of directie een goed beleid uitwerken of concrete acties zoals faalangsttrainingen of sessies omgaan met pesten op touw zetten? Dankzij ons team kunt u het welzijn op school bevorderen.  

 

Risicoanalyse van psychosociale aspecten

Meten is weten. Een boutade om aan te geven dat de risico’s voor stress en welzijn op school in kaart gebracht moeten worden. Faresa ziet dit organisatiebreed, het gaat om de directie, de leerkrachten of docenten en de leerlingen of studenten. We meten graag op digitale of schriftelijke wijze hoe het met het welzijn op school is gesteld. De school krijgt dan een rapport met betrekking tot welzijn op school op maat van het onderwijs. De ervaring van Faresa in de onderwijssector komt hier van pas. We begrijpen de onderwijscontext des te beter omdat er een aantal medewerkers eveneens actief zijn in onderwijsopdrachten. Faresa voert dus een risicoanalyse psychosociale aspecten uit in jouw school uit het basis onderwijs, secundair of hoger onderwijs.

 

Hoe maak ik mijn beleid?

Het beleid omtrent welzijn op school dat Faresa met jou als directie kan uitwerken gaat dus over een eerste inschaling van de risicofactoren voor welzijn op school en een directe koppeling aan coaching van leerkrachten of coaching van leerlingen. Dit kan individuele coaching betreffen, bijvoorbeeld burn-outpreventie bij leerkrachten of faalangst overwinnen bij leerlingen. Coaching in groep mist zijn effect niet als het gaat over sensibilisering van leerkrachten en leerlingen rond faalangst, pesten, stress of burn-out. Faresa kan ook tussenkomen bij conflicten op school of tussen leerkrachten, dit door de inschakeling van een erkend bemiddelaar. Om alle leerlingen te bereiken zijn naast de individuele coaching, ook digitale tools beschikbaar die het welzijn op school kunnen bevorderen, zo ontwikkelden we bij Faresa bijvoorbeeld een module panikeren bij studeren.

 

Professionele tips welzijn op school

Welzijn op school bevorderen lijkt soms eenvoudiger dan het is, maar de context biedt vaak weinig mensen en middelen om daden in de praktijk te realiseren. Leerkrachten vallen ook vaak uit met burn out en hebben nood aan een burn-outbehandeling. Wil jij graag weten hoe je je beleid welzijn op school kunt uitwerken? Dan ontvangen we graag bericht van jou via info@faresa.be. Wil je coachingsessies organiseren voor je leerkrachten of leerlingen over omgaan met pesten? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

welzijn op school coaching individuele coaching risicoanalyse omgaan met pesten

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiëntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
welzijn op school coaching individuele coaching risicoanalyse omgaan met pesten

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Tielt-Winge
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Genk
011/75 80 55

Faresa Bilzen
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55