Kleine dromen worden groot

Faresa

Als iemand me vraagt vanwaar "Faresa" komt, kom ik uit bij het paard waar ik als kind van droomde. Dromen en gulzigheid kenmerken mijn professionele pad.

Op de universiteitsbanken kon ik niet kiezen tussen klinische psychologie en de bedrijfswereld waardoor ik jongleerde met vakken als "initiatie tot ondernemen" en "human resource management". Nadien wilde ik onderzoek doen, maar de voeling met de praktijk niet loslaten. Vervolgens wilde ik een eigen zaak, maar de universiteitsdeuren toch niet achter me toetrekken. Tien jaar verder ben ik nog even gepassioneerd door onderzoek, steevast met een praktische meerwaarde voor individuen en organisaties.

Tal van inspirerende ontmoetingen later, met vallen en opstaan, kan ik zeggen dat tussen droom en daad vooral doorzetting staat.

Onze troeven

Hetzelfde doorzettingsvermogen en dezelfde passie voor welzijn is terug te vinden bij de Faresa medewerkers, waardoor Faresa staat voor:

 

 

 

 • Deskundigheid: onze professionele medewerkers zijn experten in hun vakdomein, we nemen onze verantwoordelijkheid om onze kennis up to date te houden en de werkzaamheid van onze eigen diensten en producten na te gaan in eigen onderzoek. We streven naar excellentie door onderzoek en innovatie waarin de relevantie voor onze klanten wordt aangetoond. 
 • Dialoog: vanuit een oprechte betrokkenheid gaan we in dialoog met de mensen en organisaties waarvoor we mogen werken. We zoeken samen naar oplossingen die aansluiten bij de noden van onze gesprekspartner rekening houdend met zijn of haar context (gezin of organisatie).  We zijn hierbij respectvol, maar direct en duidelijk in onze communicatie. Duidelijke en realistische doelstellingen staan voorop en we maken onze aanpak en voortgang inzichtelijk en sturen bij als nodig. De feedback van onze klanten biedt groeikansen.

 

 

 

 • Dichtbij: we willen toegangkelijk zijn voor individuen en organisaties; dit doen we door lokaal verankerd te zijn in verschillende steden, maar ook door samen te werken met overheden (v.b. stressprojecten in kansenwijken) en door de uitrol van onze digitale tools in organisaties. We willen maatschappelijk verantwoord én relevant zijn.

  

Deze troeven zetten we in voor onze missie.

Onze missie

Het is de missie van Faresa om wetenschappelijk onderbouwde hulp voor het bevorderen van mentaal welzijn dichtbij mensen te brengen en dit via verschillende ingangspoorten (school, werk, privé) en in elke levensfase.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.

Faresa Hasselt
011/75 80

Faresa Brussel
011/75 80 55