Deze vierdaagse evidence-based retraite wordt gegeven door prof Nyree Claes en Prof Nele Jacobs. Tijdens deze opleiding slaan Nyree en Nele de handen in mekaar. Nyree leert de leidinggevende de nodige vaardigheden om zijn/haar situationeel leiderschap in de praktijk om te zetten. Nele leert de leidinggevende de nodige skills om zijn energiereserves terug aan te vullen.

Door de corona-crisis merken beide een toename van uiterst getalenteerde professionals die voor vele uitdagingen staan en daarbij op 'hun tandvlees zitten'. De retraite geeft je de kans om in alle confidentialiteit oplossingen te bedenken, tijdens de educatiesessies in groep of tijdens de dagelijkse individuele coaching waarna je kunt ontspannen in (de omgeving van) het Busselhof (natuur & gastronomie). Het doel is om je in je kracht te zetten en je in staat te stellen om de uitdagingen binnen je organisatie of team aan te pakken.

Nyree: "Leidinggevenden worden meer dan ooit uitgedaagd om leiding te geven, hun mensen te ondersteunen en leiders op het veld te creëren. In deze tijden - en zeker nu, in tijden van Corona - is betrokken situationeel leiderschap essentieel. Bestaande business modellen worden door mekaar geschud, veiligheidsrichtlijnen worden uitgeschreven en geïmplementeerd, medewerkers worden gecoacht en bij crisismomenten directief gestuurd. Dit vraagt de nodige competenties en flexibiliteit van een leider, een leider die op dit moment zelf ook met de nodige onzekerheden kampt."

Nele: "Een rol als zaakvoerder vraagt vandaag dat we diep in onze energiereserves moeten tasten terwijl er amper ruimte is voor recuperatie. Zaakvoerders vinden steun bij elkaar, maar dienen tal van emoties alleen te dragen zoals angst, frustratie, boosheid en ontgoocheling. Bovendien verwachten medewerkers van hen dat ze duidelijkheid scheppen in een onvoorspelbare en oncontroleerbare context. Die verantwoordelijkheid weegt zwaar door."

PRAKTISCH: Waar: Het Busselhof, Kermtstraat 158 3512 Stevoort

Wanneer: 4 vrijdagen 18/9, 25/9, 2/10 en 9/10

Aanmelden: nyree@vijgen-claes.be of nele.jacobs@faresa.be

Inschrijven: vicky@vijgen-claes.be Kostprijs: 5500 euro (excl. BTW) voor de 4 opleidingsdagen inclusief lunch, versnaperingen en cursusmateriaal

Ter info: Het Busselhof (Medi-Investco) en Faresa zijn geregistreerd dienstverlener voor de kmo-portefeuille waardoor je subsidies kan aanvragen voor het volgen van deze opleiding. De vierdaagse evidence-based retraite is er voor bedrijfsleiders en leidinggevenden die na de corona crisis voor de nodige uitdagingen staan, die keuzes moeten maken of terug energie moeten krijgen. Of voor de leidinggevenden die vragen hebben bij de vervolgstappen in hun carrièrepad omdat ze de inzichten missen om bewuste keuzes te maken.

Twee professoren werken samen om je uit de impasse te helpen met sessies in groep en individuele coaching. Indien je je aanmeldt voor dit traject, is er een eerste intakegesprek waarbij in kaart gebracht wordt welke noden je ondervindt om het traject om maat voor jou en andere deelnemers af te stemmen. We werken in een kleine groep van maximaal 10 personen om discreet ervaringen uit te wisselen

Link Busselhof voor pricing & inschrijving

Prof dr Nyree Claes is auteur van het boek ‘Leiderschap in de gezondheidszorg’. Nyree is expert in leidinggeven. Ze doctoreerde over nieuwe business modellen in de gezondheidszorg. Momenteel is ze voorzitster van het Wit-Gele Kruis Limburg en hoofdgeneesheer binnen het Sint-Gerardus instituut. Ze is als professor verbonden aan UHasselt en AMS, waar ze haar executive MBA behaalde. Vanuit haar bedrijf Medi-Investco doceert ze diverse leiderschapstrainingen: persoonlijke groei, conflicthantering, change, teams, feedback geven, visieontwikkeling en nieuwe business modellen. Tijdens haar trainingen vertrekt ze altijd vanuit ieders persoonlijkheid, competenties en groeipotentieel van de individuele deelnemers. Recent heeft  Nyree - vanuit haar liefde voor oude Limburgse hoeves en respect voor de natuur - het Busselhof geopend. Het is een vergaderlocatie waar hedendaags comfort gekoppeld wordt aan duurzaamheid.
Prof Dr Nele Jacobs is van opleiding psycholoog-gedragstherapeut, met verdere specialisaties in gezondheidsbeleid en gezondheidseconomie. Ze behaalde haar doctoraat op een proefschrift over gedragsverandering met behulp van e-health. Als professor is ze verbonden aan Vesalius College waar ze psychologie doceert. Ze koos ervoor om naast het academische pad wetenschap en praktijk te verenigen binnen Faresa. Binnen bedrijven geeft ze training en individuele coaching rond o.a. stresshantering, burn-outpreventie en leiderschap. Recentelijk werden hier digitale tools aan toegevoegd om te komen tot blended care. Als praktijkmanager met 30 medewerkers op 10 locaties in België wordt ze dagdagelijks geconfronteerd met het belang van leiderschap en burn-outpreventie.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
s011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Dilsen-Stokkem
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55