De regie in jouw handen

Het is belangrijk om te beseffen dat de regie van je leven en dat van je relaties of naasten enkel in jouw handen ligt. Daar en nergens anders begint de verandering. Laat onze experten je helpen om de regie op te nemen voor een toename van welzijn waar het nodig is.


Expertisecentrum eet- en gewichtsproblemen in Hasselt

 

 

Sinds begin dit jaar kan je bij Faresa in Hasselt terecht met vragen, bezorgdheden en therapie rond lichaamsbeleving, eet-en gewichtsproblemen. 


Als team met drie verschillende disciplines willen we elk aspect van een eetprobleem- of stoornis samen met je aanpakken. We zetten in op de psychologische kant om de onderliggende gevoeligheden of moeilijkheden bespreekbaar te maken. Daarbovenop ondersteunen we je op voedingsvlak door begeleiding van een diëtiste. Een discipline die zeer aanvullend is in de behandeling is psychomotorische therapie. Hierbij komen thema’s als lichaamsbeleving, zelfbeeld, bewegingsdrang en relaxatie aan bod om zo een gezonde balans tussen geest en lichaam te herstellen.


Kom je graag kennismaken? Dat kan! Een eerste gesprek vindt steeds plaats met Silke Manshoven, de diëtiste van Faresa. Zij denkt met je mee en informeert je grondig over de meest aangewezen hulp voor jouw bezorgdheden (lichamelijk, mentaal, emotioneel) rond eet- en gewichtsproblemen. Klik hier om een afspraak te maken. 

Coaching op maat

 • talentontwikkeling: communicatie en gespreksvaardigheden, assertiviteit, planning en time-management, zelfmanagement, performantie, acceptatie, work-life balans behouden, omgaan met stress, omgaan met conflict...
 • executive coachingleiderschap of leiding geven, delegeren, motiveren van medewerkers, omgaan met frustratie of emotie, omgaan met verantwoordelijkheid, change management, organisatiedoelstellingen vertalen naar individuele doelstellingen en hierop aansturen en bijsturen, bemiddelingsvaardigheden...
 • specifieke doelstellingen behalen: gedragsverandering, uitstelgedrag, gebrek aan motivatie, faalangst, ongunstige levensstijl (v.b. overmatig gebruik genotsmiddelen als coping)
 • ondernemers: specifieke coaching voor eigenaar-ondernemers of leden van familiebedrijven

Loopbaanbegeleiding

Om kwalitatieve loopbaanbegeleiding te verzekeren, kiezen we voor een kerngroep van ervaren loopbaanbegeleiders. Ze staan je op verschillende locaties bij om je te helpen bij loopbaanvragen die gaan over je huidige job (past mijn job bij mij?) of die gaan over je talenten en welke job bij jou zou passen (wat zijn mijn talenten eigenlijk?).

Het gaat om een traject van 4 tot 7 uur waarbij je ontdekt welke job écht bij je past. Onze loopbaanbegeleiders bieden gratis kennismakingsgesprekken aan zodat je kan bekijken of onze aanpak je bevalt.

Indien je twijfels of loopbaanbegeleiding iets voor jou is, kunnen onze experten je helpen om mee te bepalen welke vorm van individuele begeleiding het meest geschikt is: loopbaanbegeleiding, coaching op maat of psychotherapie.

 

Psychotherapie

Onze klinisch psychologen en therapeuten bieden evidence-based psychotherapie, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, om psychologische problemen in kaart te brengen en te verhelpen. We bieden psychotherapie aan voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Onze psychologen hebben een eigen expertise en we kunnen als groep helpen bij tal van problemen waaronder angst, depressie, burn-out, middelenmisbruik, eetstoornissen en ontwikkelingsproblematieken (autisme, ADHD). Ons diagnostiekteam is gespecialiseerd in behandelingsgerichte diagnostiek naar ontwikkelingsproblematieken en persoonlijkheid en dit voor kinderen en volwassenen in nauwe samenwerking met onze psychiaters.

 

Relaties onder druk

We willen de beste oplossing kunnen bieden. Voor relaties onder druk, binnen een koppel, gezin of familie, doen we beroep op de experten en de erkend bemiddelaars van Orato. Samen met hen bieden we de mogelijkheid tot relatietherapie, systeemtherapie of hulp bij echtscheiding. Zo wordt u in één huis omringd door iedereen die uw gezin kan begeleiden naar harmonieus samenblijven of uit elkaar gaan. Ook onze kinderpsychologen of seksuologen schuiven mee aan als die nood er is.

Personal coaching

We willen een one-stop-shop zijn in het zorgen voor welzijn. Vandaar dat we samen met personal trainers en coaches met een achtergrond in de gezondheidspsychologie, sportpsychologie en/of lichamelijke opvoeding of andere experten aan de slag gaan om je individueel of in groep te begeleiden om lichamelijk gezond te zijn (healthy body coaches). Het staat buiten kijf dat beweging of een positieve lichaamsbeleving een positieve invloed heeft op onze stemming en gedachten. We maken het verschil door je op een verantwoorde manier te helpen met dingen als core stability, functional training, mindfulness, ademhalings- en relaxatieoefeningen. Meditatie en yoga kunnen wetenschappelijk onderbouwd plaatsvinden. We doen beroep op eigen coaches of experten van partnerorganisaties. 

Faresa Academy

Bij Faresa delen we graag onze kennis. Dat doen we via interne opleidingen en trainingen voor onze medewerkers, maar ook extern voor jou als geïnteresseerde, ervaringsdeskundige of professional. We investeren graag in jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Blijf je graag op de hoogte van de geplande opleidingen die we binnen de Faresa Academy organiseren, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Helpende hand nodig?

Past iets uit bovenstaand aanbod bij één of meer van je huidige vragen? Contacteer ons dan voor meer informatie of voor een afspraak. Ons team staat voor je klaar om oplossingen te helpen bedenken, zonder de regie uit jouw handen te nemen maar wel om die helpende en deskundige hand te bieden waar nodig.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiëntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.

Faresa Hasselt
011/75 80

Faresa Brussel
011/75 80 55