kinderpsycholoog wat doet een kinderpsycholoog psychologische begeleiding gedragsproblemen

Kinderpsycholoog

Sociale problemen, gedragsproblemen, lichamelijke klachten, ontwikkelings- of eetstoornissen, slaapproblemen … De moeilijkheden die kinderen of jongeren ervaren zijn erg verschillend. Wat is er nu precies aan de hand? En wat schuilt er achter deze problemen? Daar geeft een kinderpsycholoog een antwoord op. Bij Faresa kunnen kinderen en jongvolwassenen (0-18 jaar) terecht voor de juiste psychologische begeleiding en ondersteuning van een kinderpsycholoog.

Wat doet een kinderpsycholoog?

Een kinderpsycholoog biedt psychologische begeleiding aan kinderen en adolescenten en baseert zich hierbij op een goed gevoerd eerste gesprek, eventueel aangevuld met psychodiagnostisch onderzoek met vragenlijsten. Hoe? Eerst vindt een intakegesprek plaats met het kind en de ouders om het probleem beter te begrijpen. Daarnaast worden de moeilijkheden op een systematische en grondige manier geanalyseerd. Hierbij worden enkele onderzoeken uitgevoerd zoals intelligentie- of concentratietests. Wat doet een kinderpsycholoog vervolgens? Via een gedragstherapeutische benadering wordt gezocht naar de meest effectieve psychologische begeleiding. De kinderpsycholoog stelt met andere woorden een efficiënte behandeling voor, geeft ouders raad bij de begeleiding van het kind en volgt dit op. Voor verschillende angsten, zoals fobieën, of sociale angst wordt samen met onze psychologen buitenshuis geoefend.

 

Beroep doen op kinderpsycholoog

Als ouder wil je steeds het beste voor je kind. Het is dan ook belangrijk om de moed bijeen te rapen en psychologische hulp in te schakelen. Welke problematieken worden door Faresa behandeld? Dat gaat van kinderen met gedragsproblemen, eetproblemen, psychosomatische problemen, leerproblemen tot slaapproblemen. Een kinderpsycholoog bekijkt ook emotionele problemen zoals depressie, zelfverwonding, trauma’s, rouw, fobieën en faalangst bij kinderen. 

Een kinderpsychologe gebruikt Playmobilfiguren tijdens een therapiesessie met een kind.
Daarnaast zoekt een deskundig kinderpsycholoog naar de gepaste psychologische begeleiding bij ontwikkelingsstoornissen (bv. ADHD en autisme) en lichamelijke klachten (bv. bedplassen en stoelgangproblemen). Heeft je kind het moeilijk op sociaal vlak? Dan worden de sociale vaardigheden aangesterkt en wordt er aandacht besteed aan assertiviteit. Verder kunnen kinderen en jongeren moeilijkheden ervaren die gerelateerd zijn aan de thuissituatie.
Een kind doet zijn verhaal tijdens een therapiesessie met een kinderpsycholoog

Denk maar aan conflicten, communicatieproblemen of een echtscheiding. Ook dan zoekt een kinderpsycholoog samen met de ouders naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. De ouders kunnen eventueel terecht bij de volwassenpsychologen of de relatiecluster.

 

Jouw kinderpsycholoog bij Faresa

Ben je op zoek naar een kinderpsycholoog? Of je kind zich niet goed in zijn vel voelt of met gedragsproblemen te kampen heeft, bij Faresa krijg je advies op maat. Daarnaast bieden we psychologische begeleiding voor onderwijsinstellingen om de ontwikkeling van leerlingen te begeleiden. Had je hier graag meer informatie over? Contacteer ons dan via info@faresa.be!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

kinderpsycholoog wat doet een kinderpsycholoog psychologische begeleiding gedragsproblemen slaapproblemen

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiëntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
kinderpsycholoog wat doet een kinderpsycholoog psychologische begeleiding gedragsproblemen slaapproblemen

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
s011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55