omgaan met stress stress hoe moet je omgaan met stress coaching

Leer omgaan met stress

Stress, het is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Of het nu op het werk, op school of thuis is: stresserende situaties zijn helaas vaak onvermijdelijk. Wat je wel kunt doen, is efficiënt omgaan met stress. Wil ook jij weten hoe je het heft in eigen handen neemt en komaf maakt met dat vervelende stress gevoel? Dankzij onze individuele coaching of coaching in groep leer je omgaan met stress.

 

Wat zijn de symptomen van stress?

Prestatiedruk, conflicten, een gebrek aan tijd, overladen met werk zijn … Er zijn tal van situaties waarbij stress opduikt en waardoor je je overspannen voelt. Wanneer je niet weet hoe je moet omgaan met stress, merk je dat meteen aan je lichaam. Wat zijn nu vaak voorkomende stress symptomen? Dat gaat van vermoeidheid, een gevoel van neerslachtigheid, concentratieproblemen, angstklachten tot geheugenverlies. Daarnaast kan je met lichamelijke stress symptomen geconfronteerd worden zoals hartkloppingen, diarree of maagpijn, hoge bloeddruk, hoofdpijn enzovoort. Bij Faresa brengen we jou via coaching bij hoe je stress bij jezelf herkent, hoe je stress verminderen moet en hoe je precies zou kunnen omgaan met stress.

 

Hoe moet je omgaan met stress?

Omgaan met stress kan je leren. Tijdens enkele coachingsessies bij Faresa zoeken onze psychologen uit wat aan de basis ligt van jouw stressgevoelens, wat de gevolgen ervan zijn en hoe je de obstakels uit de weg ruimt. Hoe gaan we aan de slag? Volgens een evidence-based benadering uit de traditie van de gedragstherapie passen we technieken van de Acceptance and Commitment Therapy of ACT toe. Via deze techniek worden vaardigheden bijgebracht en lichten onze psychologen toe hoe je stress situaties kunt managen. Tijdens deze coachingsessies focussen we op mindfulness en leer je je gedachten, acties en gevoelens beter plaatsen en loslaten. Kortom: een erg praktische aanpak waarbij wij achterhalen wat de oorzaak van stress is, en waarbij we verklaren hoe je in de toekomst moet omgaan met stress.

 

Professionele tips omgaan met stress

Omgaan met stress lijkt soms eenvoudiger dan het is. Enkel met deskundige raad kan je jouw stress probleem in de kern aanpakken. Bovendien mag je je tijdens onze coaching verwachten aan tips om een gezonde work life balance te ontwikkelen op lange termijn. Wil jij graag weten hoe je moet omgaan met stress? Dan verwelkomt ons team je in onze vestiging in Hasselt, Leuven of Brussel. Wil je coaching sessies organiseren voor je werknemers? Ook dat kan bij Faresa!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

omgaan met stress stress hoe moet je omgaan met stress coaching coaching sessies

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiëntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
omgaan met stress stress hoe moet je omgaan met stress coaching coaching sessies

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
s011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55