opleiding burn out burn out opleiding burn out signalen

Opleiding burn-out

Je voelt je uitgeput, prikkelbaar, emotioneel en zou willen ontsnappen aan je werkverplichtingen. Vandaag de dag is er steeds meer sprake van een burn-out bij zowel werknemers als leidinggevenden. De vraag stelt zich al snel: “Hoe behandel je een burn-out en hoe kan je het voorkomen?”. Tijdens de opleiding burn-out geven de experts van Faresa daar een antwoord op.

 

Opleiding burn-out: de ambitie voorbij

Je zou denken dat een burn-out plots opduikt, maar niets is minder waar. Een burn-out ontstaat geleidelijk aan en je realiseert je dus niet meteen wat er aan de hand is. Faresa wil bijdragen tot het geestelijk welzijn en wil stress op het werk beperken daardoor bieden we een open opleiding burn-out aan. In de vorm van een infosessie lichten we burn-outsignalen toe, hoe je een burn-out herkennen kan en maken we het onderscheid met depressie. Ook informatie over een burn-out voorkomen staat op het programma.

 

Opleiding burn-out voor leidinggevenden

Naast de open infosessie over burn-out, introduceert Faresa een opleiding burn-out voor leidinggevenden. Aan de hand van een cursus van zes sessies in jouw bedrijf, maken we je bewust van de burn-out signalen bij een risicovolle werkomgeving, kwetsbare personen en de gevolgen van een burn-out. Bij deze opleiding burn-out focussen we op een burn-out herkennen en hoe je als leidinggevende of bedrijfsleider aan burn-out herstel moet doen via re-integratie. We lichten concrete situaties toe om zo tips aan te reiken omtrent burn-outpreventie en behandeling.

 

Opleiding burn-out: BurnOutAid app

Wist je dat Faresa naast de opleiding burn-out ook een innovatief beleid introduceert? BurnOutAid (BOA©) focust op burn-outpreventie op het werk en kan door werknemer en leidinggevende gebruikt worden. Enerzijds omvat dit beleid een gepersonaliseerde burn-out app voor iOS en Android waarbij je je burn-outrisico kunt bepalen en aan de slag kunt met evidence based advies en verschillende behandelingsmodules. Daarnaast bestaat dit uit E-Learning Faresa (ELF©), een platform met modules voor leidinggevenden en een company scorecard voor het management.

 

Maak kennis met onze opleiding burn-out

Faresa is de partner bij uitstek voor deskundige hulp omtrent burn-out. Zou je graag een infosessie over burn-out signalen en burn-out herstel bijwonen? Of wil je een opleiding burn-out binnen je bedrijf organiseren? Ons team staat je graag te woord!

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

opleiding burn out burn out opleiding burn out signalen burn out preventie

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.
opleiding burn out burn out opleiding burn out signalen burn out preventie

Faresa Antwerpen
011/75 80 55

Faresa Hasselt
011/75 80 55

Faresa Leuven
s011/75 80 55

Faresa Brussel
011/75 80 55

Faresa Geel
011/75 80 55

Faresa Mechelen
011/75 80 55