STRESS EN BURN-OUT

Ons team tracht jouw organisatie bij te staan in de strijd tegen de risico’s die de huidige arbeidsmarkt met zich meebrengt. Stress en burn-out treden veelvuldig op en zijn slechts het topje van de ijsberg waardoor je medewerkers niet elke dag het beste van zichzelf kunnen geven. 

Burn-out preventie is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen werkgever en werknemer. Des te meer omdat een ongezond samenspel tussen burn-out risico’s op het werk en een gebrek aan vaardigheden bij jezelf burn-out in de hand werkt. Het risico op burn-out verlagen is dus in de eerste plaats dit samenspel begrijpen. Zo kan je jezelf samen met deskundige van Faresa wapenen tegen escalatie en uitval op het werk. Bij Faresa brengen we jou via coaching bij hoe je de eerste signalen van burn-out kunt herkennen en hoe je aan goede burn-out preventie kunt doen, grenzen stellen is hier belangrijk.  

Bruisend van energie en met een rugzak vol kennis en expertise, willen we je bijstaan bij elke stap die je met je organisatie en medewerkers neemt op weg naar verandering.

Aanbod Faresa

Stress is geen boosdoener indien het geen chronisch karakter krijgt en men enig gevoel van controle heeft. Als dit laatste dreigt te verminderen in combinatie met uitputtingsklachten, komen we in een risico-zone voor burn-out terecht. Voor deze training bestaan twee varianten, voor alle medewerkers van een organisatie of voor leidinggevenden. In de training voor alle medewerkers bieden we handvaten om het eigen risico te bepalen en te managen. In de training voor leidinggevenden gaan we in op signaalherkenning en concrete handvaten om medewerkers die signalen vertonen te begeleiden.

Beheers je risico op burn-out met BOA

BOA of BurnOutAid is een smartphone applicatie die is ontwikkeld om mensen meer bewust te maken van hun risico op burn-out, maar dit ook te leren nuanceren. Zo'n 30% denkt aan een burn-out te lijden, terwijl in realiteit 1 tot 8% er effectief onder lijdt.

Aan de hand van BOA kan je jouw risico op een burn-out bepalen en krijg je handvaten om je eigen risico te managen. Na een uitgebreid onderzoek in samenwerking met Universiteit Maastricht kunnen we met zekerheid stellen dat we een prachtige tool in huis hebben om mee op te nemen in elk beleid voor mentaal welzijn.

Bedrijven die graag willen kennismaken met de BOA app kunnen zich inschrijven voor onze gratis sessie Breakfast@Faresa: MANAGE JE RISICO OP BURN-OUT MET JE SMARTPHONE

 

 


 

Breakfast@Faresa als kennismaking

Wil je graag eerst kennismaken met Faresa gekoppeld aan een interessante topic? Dan is Breakfast@Faresa zeker iets voor jou. Elke maand serveren wij een lekker ontbijt gekoppeld aan een inspirerende sessie binnen onze expertise 'Welzijn op het werk'. De plaatsen zijn beperkt dus vergeet je niet vooraf in te schrijven om zeker te zijn van je plaats. 

 

DO 19 APRIL 2018: MENTALE VEERKRACHT
DO 17 MEI 2018: GROW YOUR TALENT 
DO 21 JUNI 2018: MANAGE JE RISICO OP BURN-OUT MET JE SMARTPHONE


INSCHRIJVEN

Stuur een mail naar b2b@faresa.be met als onderwerp de sessie waaraan je wenst deel te nemen.
 Exclusief aanbod

Faresa lanceert een exclusief aanbod voor eigenaars-ondernemers die zowel het kapitaal als de leiding van zijn of haar bedrijf in handen heeft. Wil je er van meet af aan bij zijn? Stuur een mail naar b2b@faresa.be met als onderwerp 'Faresa exclusief'.
Wij brengen je dan als eerste op de hoogte van dit aanbod.


Contact

Onder het motto 'zorgen voor welzijn' stellen wij alles in het werk om van jouw organisatie een plaats te maken waar performantie en 
welzijn hand in hand gaan. Neem contact met ons op om te kijken wat Faresa voor jouw bedrijf en organisatie kan betekenen via b2b@faresa.be

 


Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.

Faresa Hasselt
011/75 80

Faresa Brussel
011/75 80 55