Volwassenen

Visie

Vanuit de juiste wetenschappelijke onderbouwing betrouwbare en kwalitatieve coaching en therapie bieden om mentaal welzijn te bevorderen, preventief of bij klachten. We willen een laagdrempelig aanbod bieden voor onze cliënten, zowel door de spreiding van onze locaties als door digitale oplossingen.

Diagnostiek

Onze medewerkers gaan tijdens een intakegesprek met jouw input aan de slag om een probleemsamenhang te maken. Het is een diagnostisch proces waarbij de psycholoog verbanden zoekt tussen jouw vraag en klachten of problemen die je aanbrengt. Deze verbanden reiken terug naar ervaringen die je eerder meemaakte, maar ook naar onderliggende processen die zonder begeleiding moeilijk te corrigeren zijn. De samenhang tussen ervaringen, onderliggende processen en klachten maakt het mogelijk om een duidelijk beeld te schetsen van wat er aan de hand is en waarop ingegrepen kan worden. Een belangrijke stap voor het opstarten van de eigenlijke begeleiding. Houd er rekening mee dat dit proces wellicht pas na een aantal sessies volledig voltooid is. Indien nodig, kan een diagnostisch onderzoek met testmateriaal bijkomend aanbevolen worden. Dit is bijvoorbeeld nodig indien bepaalde facetten mee verantwoordelijk zijn voor klachten en moeten worden meegenomen in de probleemdefiniëring en/of behandeling. Denk hierbij aan facetten als IQ, persoonlijkheidsproblematieken, hechtingsstoornissen, problemen in aandacht en concentratie,...

Begeleiding

Kortdurend & coaching

De begeleiding die geboden wordt kan kortdurend en coachend van aard zijn. Indien de probleemsamenhang uitwijst dat er vooral preventief gewerkt kan worden door onderliggende processen bij te sturen en klachten te voorkomen, is dit de voorkeursaanpak. Denk hierbij aan het geven van specifieke uitleg of begeleiding bij burn-outpreventie, omgaan met stress, onvoldoende preseteren op het werk, omgaan met conflicten of pesten op het werk, vragen met betrekking tot identiteit of seksualiteit, omgaan met familiale spanningen of communicatieproblemen (relatie, gezin of bredere familie), eenvoudige angstproblemen zoals specifieke fobieën of spanning bij presenteren, vergaderen,...

 

  

 

 

Psychotherapie

Bij een probleemsamenhang met enige complexiteit, bijvoorbeeld rigide onderliggende processen, traumatische ervaringen of problemen in het gezin van herkomst en het vastlopen in intense sombere gevoelens en gedachten (depressie), burn-out, ernstige angstproblemen (v.b. sociale angst, obsessief-compulsieve stoornis), een zeer negatief zelfbeeld, problemen van middelenafhankelijkheid, ernstige pijn of uitputtingsklachten (CVS, fibromyalgie), ernstige rouw of verlieservaringen.

Voor Wie?

Kinderen Volwassenen Organisatie of werknemers

Het Faresa-team

Meer mensen

Het laatste nieuws

Echte getuigenissen

 • Ansell

  Brussel

  Ansell, een wereldspeler op vlak van veiligheidskledij, heeft onze digitale tool voor burn-out screening en aanpak ingezet in hun Brusselse hub.
 • Universiteit Hasselt - IMOB

  Hasselt

  We onderzoeken of we een app voor de preventie en behandeling van depressie kunnen ontwikkelen die rekening houdt met de vernauwing van het gedragsrepertoire (sociaal en fysiek) en dit op basis van locatie!
 • Crosscare

  Turnhout

  Samen met zorgactoren zoals huisartsen, het ziekenhuis van Turnhout en Licalab gaan we onze prescreening slaap verbeteren en uittesten in patiŽntengroepen uit die regio. Thomas More Hogeschool is betrokken.
 • Orde Van Vlaamse Balies

  Brussel

  Faresa rondde net de analyse welzijn voor Orde van Vlaamse Balies af. Deze analyse was erop gericht om zicht te krijgen op het welzijn van de pleitende advocaat. Een dynamisch risico-beheersysteem komt eraan.
 • Aperam

  Genk

  Aperam koos voor een uitrol van onze digitale tools voor hun werknemers in samenwerking met hun interne medische dienst. Een mooi staaltje van multidisciplinair en innovatief werk.
 • AG Health Partner

  Brussel

  AG Health Partner heeft Faresa als partner gekozen om mee te werken aan hun wellbeing platform. De kennis die Faresa sinds 2013 heeft opgebouwd wordt toegepast in dit project.
 • Weygers

  Hasselt

  Weygers investeert in opleidingen voor hun personeel met betrekking tot welzijnsbevordering. Volgende thema's komen aan bod: stress en burn-out, leiderschap, slaap,... en dit tijdens aangename lunchpauzes.

Faresa Hasselt
011/75 80

Faresa Brussel
011/75 80 55