Nico van der Wiel

Theoretisch- en experimenteel psycholoog - Neuropsycholoog

Hasselt

Met een Master in de Theoretische en Experimentele Psychologie en een postgraduaat psychodiagnostiek, help ik kinderen en volwassenen bij het begrijpen en aanpakken van hun mentale uitdagingen.

“Je moet jezelf niet tekort doen.” - Nico van der Wiel

faresa-team-nico

Mijn achtergrond

Na mijn Master in Theoretische en Experimentele Psychologie, heb ik me verder gespecialiseerd met een postgraduaat in psychodiagnostiek. Bij Faresa richt ik me op het helpen van kinderen en volwassenen om hun cognitieve vaardigheden te inventariseren en eventuele zwaktes te identificeren. Mijn benadering is gericht op het blootleggen van onderliggende uitdagingen en het bieden van gerichte ondersteuning.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Psychodiagnostiek
  • Cognitieve vaardigheidsbeoordeling
  • Identificatie van leer- en gedragsuitdagingen
  • Ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling

Wat mij typeert

  • Diepgaande kennis van psychodiagnostiek
  • Empathische en ondersteunende benadering
  • Focus op het blootleggen en begrijpen van onderliggende uitdagingen
  • Streven naar praktische en effectieve oplossingen

Mijn aanpak

Ik geloof in een grondige aanpak waarbij ik samen met mijn cliënten hun unieke uitdagingen begrijp en hun bagage blootleg. Dit helpt niet enkel om begrip voor de eigen situatie te creëren, maar ook om gericht verdere ondersteuning te zoeken. Mijn doel is om hen te helpen inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en denkpatronen, en hen te ondersteunen bij het maken van positieve veranderingen in hun leven.

Mijn vrijetijdsbesteding

Buiten mijn professionele leven geniet ik van tijd doorbrengen met mijn gezin, inclusief onze Berner Sennen, Aaron (met een indrukwekkend gewicht van 60kg). Ik ontspan graag met bordspellen en vind het belangrijk om een balans te vinden tussen werk en privé.

Als je op zoek bent naar inzicht in jezelf of ondersteuning bij persoonlijke uitdagingen, sta ik klaar om je te helpen op jouw pad naar welzijn.