Sigrid Liedts

Klinisch psycholoog in opleiding

Hasselt, Brussel

Ik ben een jonge en enthousiaste psychologe in opleiding en omring me met een team van ervaren professionals. Mijn benadering is een mix van cliëntgerichte en gedragstherapeutische methodes, waarbij ik streef naar het activeren van onbenutte krachten in elk individu.

“In the middle of every difficulty lies opportunity." - Albert Einstein

faresa-team-sigrid

Mijn achtergrond

Als jonge en gedreven psychologe in opleiding bij de KUL, ben ik omringd door een team van ervaren professionals. In 2018 studeerde ik reeds af als maatschappelijk werkster, wat mijn begrip van sociale en maatschappelijke factoren verrijkt en mijn holistische benadering versterkt. Mijn achtergrond omvat stage-ervaring in de verslavingszorg (De Spiegel) en in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Kamillus. Hier heb ik verschillende therapiebenaderingen toegepast om individuen te ondersteunen bij herstel en rehabilitatie. Bovendien was ik lang actief als vrijwilliger bij ‘Halte 51’, een residentiële voorziening voor jongvolwassenen met diverse psychosociale problemen.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Integratieve psychologische begeleiding
  • Cliëntgerichte en gedragstherapeutische methodieken
  • Ondersteuning bij verslavingsproblematiek en psychosociale uitdagingen
  • Begeleiding gericht op persoonlijke groei en zelfontplooiing

Wat mij typeert

  • Een gedreven en authentieke aanpak
  • Sterke empathie en nabijheid in begeleiding
  • Een brede interesse en veelzijdige benadering

Mijn aanpak

Mijn benadering is integratief en omvat zowel cliëntgerichte als gedragstherapeutische methodieken. Ik geloof sterk in nabijheid, acceptatie en empathie als essentiële bouwstenen voor effectieve begeleiding. Tegelijkertijd ben ik overtuigd van de kracht van gedragsactivatie en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Mijn passie ligt in het begrijpen en activeren van de onbenutte krachten en hulpbronnen in elk individu.

Mijn vrijetijdsbesteding

Als een enthousiaste sportliefhebber met een passie voor zowel ijshockey als crossfit, begrijp ik hoe lichamelijke gezondheid en een actieve levensstijl samengaan. Als crossfit coach heb ik ervaring met het begeleiden van mensen in hun zoektocht naar een evenwichtige levensstijl. Ik omschrijf mezelf als een gedreven, authentieke en veelzijdige persoon met een brede interesse in diverse aspecten van het leven. In mijn vrije tijd vertraag ik graag met een lekkere koffie in goed gezelschap van vrienden of familie.

Heb je nood aan een goed gesprek of ben je op zoek naar hulp om je persoonlijke uitdagingen aan te pakken? Ik ondersteun je graag.