Sille Moens

Klinisch psycholoog - gedragstherapeut in opleiding

Brussel

Met een uitgebreide expertise in diverse psychologische domeinen kunnen zowel volwassenen, adolescenten en kinderen bij mij terecht in het Nederlands, Frans of Engels.

"Pijnlijke gedachten of verwachtingen zijn meestal niet het probleem. Ze behandelen als feiten wel." – Sille Moens

faresa-team-sille

Mijn achtergrond

In 2001 studeerde ik af als klinisch psychologe aan de VUB. Mijn ervaring strekt zich uit over verschillende domeinen. Ik werkte 10 jaar met hoogbegaafde kinderen en volwassenen en volgde specifieke trainingen om hulp te kunnen bieden op uiteenlopende gebieden. In mijn vorig professioneel leven voerde ik verschillende andere functies uit: wetenschappelijk medewerker aan de universiteit, wervingsverantwoordelijke (human resources), directrice van een wijkgezondheidscentrum in België en verschillende centra in Congo. Daarnaast volgde ik de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy. Ook als je niet helemaal weet wat er eigenlijk aan de hand is, kan je bij mij terecht. Dan gaan we samen op zoek.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Angsten, posttraumatische stress, obsessief-compulsief gedrag
  • Begeleiding van hoogbegaafde kinderen en volwassenen
  • Behandeling van perfectionisme, laag zelfbeeld, slaapproblemen, burn-out
  • Middelenmisbruik, suïcidale gedachten, borderline persoonlijkheidsstoornis
  • Ondersteuning bij dubbele diagnose van hoogbegaafdheid en/of autisme

Wat mij typeert

  • Een zorgzame en empathische persoonlijkheid
  • Een warme maar directe stijl
  • Het aanbieden van praktische tips en technieken voor thuis

Mijn aanpak

Ik geloof in het belang van het onderzoeken en uitdagen van gedachten, ze niet als feiten te behandelen, maar als gedachten. Dit creëert ruimte voor minder geladen emoties en een gezondere emotionele balans. Ik word beschreven als iemand met een zorgzame en empathische persoonlijkheid, maar ik deel ook oprecht mijn gedachten en aannames. Je kunt van mij een warme en directe stijl verwachten, met allerlei tips en technieken om thuis uit te proberen.

Mijn vrijetijdsbesteding

Buiten mijn professionele leven ben ik actief en veelzijdig. Ik geniet van sporten zoals joggen, zwemmen en wandelen, speel graag gezelschapsspellen, ik schaak en ben een liefhebber van film, reizen, dansen en muziek. Mijn creatieve kant komt tot uiting in het componeren van muziek en het maken van aftermovies voor festivals.

"Voel je je niet 100% en weet je niet wat er aan de hand is? Je kan bij mij terecht en dan gaan we samen op zoek."