Veerle Ross

Chief Scientific Officer (CSO) – Gezondheids- en sociaal psycholoog

Hasselt

Ik geloof in de kracht van gesprekken en interactie als kern van onderzoek en ontwikkeling. Ik combineer een rol als postdoc onderzoekster met mijn functie bij Faresa en bied hulp bij de verdere ontwikkeling van de blended care in de dienstverlening.

“The best research you can do is talk to people”
– Terry Pratchett

faresa-team-veerle-1

Mijn achtergrond

Als ergotherapeut en gezondheids- en sociaal psycholoog ben ik actief in de academische wereld. Als postdoc onderzoekster schreef ik een doctoraat over de relatie tussen cognitie en autorijden bij jongeren met en zonder autisme. Ik verbreedde mijn focus van gedragsverklaring naar gedragsverandering, waarbij ik werkte rond thema's als rijsimulatie, gamification, nudging, actief transport en stress. Gedurende 11 jaar deelde ik mijn expertise als docent aan de Universiteit van Hasselt in de opleiding Mobiliteitswetenschappen. In 2022 koos ik ervoor om terug te keren naar de basis van psychologie en combineer nu mijn rol als postdoc onderzoekster met mijn functie binnen Faresa.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Blended care, vooral gericht op depressie
  • Coördinatie binnen het diagnostiek team
  • Expertise in gedragsverandering en cognitieve processen
  • Onderzoek en ontwikkeling in de gezondheidspsychologie

Wat mij typeert

  • Een diepgaande kennis van psychologie toegepast op diverse domeinen
  • Een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling
  • Een passie voor de combinatie van praktijk en onderzoek

Mijn aanpak

Ik geloof sterk in de kracht van gesprekken en interactie als kern van onderzoek en ontwikkeling. Binnen Faresa neem ik de rol op van Chief Scientific Officer (CSO), en sta dus in voor de Research & Development van het bedrijf waarbij mijn focus ligt op blended care (o.a. bij depressie). Ook neem ik een coördinerende rol op binnen het diagnostiek team, waarbij ik optreed als het eerste aanspreekpunt. Die combinatie van praktijk en onderzoek vind ik zelf erg betekenisvol.

Mijn vrijetijdsbesteding

In mijn vrije tijd kan ik erg genieten van mijn gezin en familie. Verder hou ik van goed eten, dans en muziek. Een muziekinstrument leren bespelen is dan ook een doel dat ik ooit nog waar wil maken.

Heb je vragen over de innovaties waar Faresa op inzet in kader van blended care? Ik help je graag verder.